Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Романтични дестинации за любителите на виното - Luxotica
Водещи новини

Романтични дестинации за любителите на виното

Казват, че любовта и виното вървят ръка за ръка. Виното е любов и любовта е вино. Без значение, от коя страна ще го погледнете, факт е, че всяко важно събитие в живота празнувате с компанията на любимия човек и чаша (или повече) от любимото вино.

Виното е продукт като никой друг, то разказва цялата история на даден регион, нашепва за неговия климат, живота на жителите му, техния вкус и изобретателност. Всяко вино е различно, точно както всеки винен регион е различен и уникален. Ако искате да се запознаете от близо с най-добрите винени дестинации в Европа,  със сигурност ще бъдете доволни от нашата селекция:

Бордо, Франция

Най-известният винен регион в света привлича хиляди всяка година, желаещи да се докоснат до неповторимия вкус на вината, произвеждани там.

Можете да наемете екскурзовод, който да ви разведе из града, или да му се насладите пеша, с лодка или с колело. Вашите деца със сигурност ще харесат варианта с лодка, а вие и вашите приятели без съмнение ще оцените дегустацията на вино, която се предлага на борда. В Бордо всяка активност е истинска наслада за сетивата и винаги включва по няколко изненади.

Ако искате да избягате от пренаселения Бордо, посетете Сент-Емилион. Хората обикновено отиват в градчето за неговото превъзходно вино, но също така откриват изключително, добре запазено историческо село. Разположен на един час с кола от Бордо, Сен-Емилион е очарователен средновековен град, заобиколен от 5500 хектара лозя, и е включен в списъка на ЮНЕСКО като световно наследство.

Шампан, Франция

Регионът Шампан-Арден е известен в световен мащаб с качеството на своите лозя и изби. Те обхващат повече от 30 000 хектара и мобилизират таланта на хиляди фермери. Регионът Шампан-Арден също има културно наследство, което чака да бъде открито без модерация.

Избите за шампанско и лозята наистина са оригинален начин да откриете богатството на Шампан-Арден. Разположени в селата или в градовете, те са акценти от винената традиция в региона. Можете да посетите музеи, посветени на шампанското, да се разходите из ферми, да се насладите на добре организирани екскурзии из най-известните места в региона и т.н. … В по-голямата част от времето дегустация е в основата на всичко, така че се пригответе!

Дуро, Португалия

Този район в Португалия носи определението „омагьосан“. Такава е красотата и магията на долината Дуро.  Започвайки от Порто, където реката се влива в морето и където вината на Дуро (трапезни вина и портвейн), се раждат, има различни начини да опознаете този културен пейзаж, вписан като световно наследство: с кола, с влак, с круизна лодка и дори с хеликоптер. Който и вариант да изберете, ще останете очаровани.

Следвайки маршрут който предлага най-добрите гледки, трябва да преминете реката от север на юг и отново обратно. По пътя можете да се възхитите на спиращи дъха пейзажи над реката и да посетите лозя, градове и села, докато стигнете до Miranda do Douro, точката, в която реката навлиза в Португалия.

Започнете от Вила Нова де Гая с посещение на хижите, където отлежава портвайн. Тук ще се запознаете с това вино малко по-добре, като се възползвате от възможността да дегустирате ценния нектар. И все още можете да видите старите рабело лодки в реката, съдовете, които пренасяли виното от Квинте, където се произвежда, до устието на реката.

Санторини, Гърция

Санторини, най-зашеметяващият остров в Европа, е най-отличителният винен регион на Гърция и дом на най-старото лозе в Европа, от което се раждат изключителни, свежи бели вина Assyrtiko и изключителни сладки десертни вина, Vinsanto.

Тук може  да се насладите на възвишени, автентични вина и земни аромати, комбинирани с глътка от морето, заобикалящо Санторини, лазурното Егейско море.

Присъединете се към Santorini Wine Adventure Tours в едно наистина незабравимо изживяване, откривайки винената и кулинарната страна на Санторини, чрез пътешествие, пълно с аромати, вкусове и … вино!

Всички ежедневни турове се ръководят от много опитни гръцки енолози, предоставяйки на всички гости персонализирани винени турове и интимни кулинарни преживявания, включващи много дози гръцко гостоприемство!

Истрия, Хърватска

Финикийците и Гърците пренасят лозята в Истрия, за да може да се насладим на невероятно вино, векове по-късно.  Местните заселници от онова време, успешно отглеждат това благородно растение и овладяват производството на вино. Къде се е случило това? На източния бряг на Истрия, на мястото край залива на Раша.

Но какво прави Истрия синоним на добро вино?

На Истрийския полуостров има два доминиращи типа почва, подходящи за лозарство: червена почва (Terra rossa) и мраморна почва или мушица, известна още като бяла почва. Експертите твърдят, че червената почва е идеална за насаждения от висококачествени червени сортове (дават силно структурирани, пълноценни вина), докато мухата е идеална за бели сортове, меки вина, които запазват свежестта си заедно с финия аромат.

За контакт с Raido: www.raidotour.com, телефон +359 898 403 688 или по имейл на: office@raidotour.com

Професионалният туристически консиерж RAIDO може да ви консултира и направи резервациите за полетите ви, хотела, ресторанти и екскурзии, а за вас да остане само ангажимента да им се насладите.

Свързани статии

Екскурзия до Тбилиси Грузия

Екскурзия до Грузия и Армения – там където Европа и Азия се срещат

Южен Кавказ е сравнително малък регион, но на негова територия място успяват да намерят три …

Почивка на частен остров във Фиджи

Ваканция нa остров във Фиджи с частен самолет

Всички сме го гледали във филмите. Група приятели се качват в частния си самолет, на …