Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Обичате шампанско? Ще се влюбите в този продукт на Ролс Ройс! - Luxotica
Водещи новини

Обичате шампанско? Ще се влюбите в този продукт на Ролс Ройс!

Известният Ф. Скот Фицджералд пише: „Твърде много от всичко е лошо, но твърде много шампанско е  правилното количество!“

И ако създаването на това бляскаво питие е удоволствие за ръцете, носа и очите на производителя, то възхитителните мехурчета трябва да бъдат поднесени в подобаващо великолепие.  И то вече е тук!

Производителят на най-луксозните коли представи своята кутия за шампанско Rolls-Royce. Показана във Villa d’Este Concorso d’Eleganza и с цени, започващи от около 37 000 паунда (45 000 долара), този финно изработен комплект е най-новият продукт, който се присъединява към колекцията аксесоари на марката.

Сандъкът за шампанско е създаден с една едничка цел, да донесе наслада за всички сетива. Пристига като обикновена, скромна кутия, облечена в черна кожа, която след това деликатно се отваря, за да разкрие всичко, от което се нуждаете за импровизирано празненство с шампанско на яхта, сред природата или на собствената ви тераса. Тук се обръща голямо внимание на детайлите, разкривайки майсторството на Rolls-Royce в изработката. Дизайнерите са взели детайли от автомобилния и морския свят, вграждайки ги в сандъка.

И така, „шасито“ е направено от обработен алуминий и въглеродни влакна и е покрито с естествена черна кожа. Отгоре се вижда релефната емблема „Spirit of Ecstasy” на Rolls-Royce. 

Когато отворите кутията, ще усетите какво означава стил и класа – тя е семпла отвън, но пълна с екстри отвътре. С едно натискане на дискретния бутон отключвате кутията, за да я отворите елегантно като врата на спортен автомобил и да разкрие комплект за шампанско за четирима. Тук има ръчно издути кристални чаши, подредени така, че да напомнят на V12 двигател. Те имат полирана алуминиева основа, гравирана със символа „RR“. 

Ще откриете и някои гениални, дизайнерски решения. Например при отваряне, външният капак се превръща в поднос от дъб и инкрустирана с лазер, неръждаема стомана. Тогава страните на сандъка автоматично се разгръщат, разкривайки два „хамака“, на които да съхранявате шампанското си. Четири памучни салфетки, бродирани с логото „RR“, са скрити под лакираната маса, готови да бъдат използвани, когато е нужно. Както се очаква от Rolls-Royce, обърнато е внимание на всеки малък детайл. 

За да поддържате напитката си с правилната температура, са осигурени два охладителя за шампанско, изработени от черен алуминий и карбон. Сандъкът е пълен с няколко чинийки за хайвер, за да се насладите на истински лукс. И накрая, за да се гарантира правилното поднасяне на хайвера, в горната част на кутията се намират алуминиеви лъжици за хайвер. Ако искате да предложите на гостите си алтернатива на хайвера, в кутията могат да се поставят няколко допълнителни купи, които да поддържат храната с правилна температура. 

Гавин Хартли, ръководител на отдела на Rolls-Royce за поръчкови продукти, уверява че сандъкът ще бъде произведен само в много ограничен брой. Той споделя: „Трябва да можем да осигурим усещане за уникалност. Всеки елемент е бил внимателно подбиран – материалите, докосването, дори звукът.“  Хартли казва, че е насочил екипа си да използва същия подход като проектирането на автомобил Rolls-Royce. „И така, най-добрите материали се свързват с върхово инженерство, за да осигурят преживяване като никое друго.“ Сандъкът се предлага чрез дилъри и може да бъде поръчан с цветовете и материалите, които искате. 

Колекцията аксесоари на Rolls-Royce е тук, за да покаже какво може да направи марката извън автомобилния свят. Тя е тук, за да разкрие уменията на компанията и да послужи като възможност за дизайнерския екип да изследва творческия свят отвъд границите на автомобилостроенето. Въпреки това, Хартли предупреждава, че това ще бъдат бутикови продукти, създадени в ограничн брой, за да дадат на клиента върховното удоволствие да притежава нещо уникално, направено по поръчка специално за него. 

„Кутията за шампанско е изработена за онези, които търсят засилено усещане, умеят да се наслаждават на всеки момент и обичат лукса“ казва Хартли. Ако луксът е свързан с привилегия и удоволствие, тогава сандъкът за шампанско Rolls-Royce е олицетворение на добрия живот.

Относно Николай Костов

Лайфстайл експерт със страст към луксозните стоки, брандове, дестинации и изживявания. От 16 години следя темата за луксозния стил и начин на живот, а от 2019-та година активно пиша за това. Собственик на CABANA Rooftop Beach Bar, София гайд и www.luxotica.bg

Свързани статии

Лимитиран сет за пътуване от Montblanc и BMW

Ако обичате да пътувате, знаете колко важно е да имате удобни чанти, в които да …

Devalux допълва Les miniatures с 3 модела в подкрепа на Италия

Delvaux представи Dolce Vita Miniatures. Tри дамски чанти Brilliant Mini, които представят характерната италианска идентичност, …