Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Изящните диамантени бижута на Messika - Luxotica
Водещи новини

Изящните диамантени бижута на Messika

Бижутерският бранд Messika е създаден в Париж, през 2005 г. и се управлява от Валерѝ Месика. Баща ѝ, Андре, предава на дъщеря си трите основните бизнес ценности, които тя спазва и до днес: да подбира най-добрите диаманти, да разчупва границите на дизайна и непрекъснат стремеж към още по-високи постижения.

Бащата, Андре Месика е известен търговец на диаманти и малката Валери израства сред легендарни брилянти, придружавайки го на пътувания по целия свят, в търсене на необикновени скъпоценни камъни. Тя запазва любовта си към диамантите, но страстта ѝ към дизайна я кара да направи завой, напускайки търговията, за да остави своята бляскава следа в света на изящната бижутерия.

В ателието на компанията работят художници, златари, компютърни CAD специалисти. То е креативна среда, в която идеите се оформят, специално пространство, където живее вдъхновението. Тук има безброй инструменти и цялото оборудване, необходимо за изработката на бижутерските шедьоври, които Валери си представя.

Компанията дължи постиженията си на плодотворното ѝ въображение, набитото око за детайлите и способността да се предизвиква всеки ден. Философията ѝ е да мечтае, да си представя моделите и да ги създава от внимателно подбрани по големина, цвят и чистота диаманти, като някои от тях са непосредствено вдъхновение за непредвидено добавяне на нов детайл, извивка или движение.

Бижутерската къща Messika мечтае, създава и оформя уникални бижута. Създават се нови, изненадващи форми, които да подсилят женската красота, вплитайки в едно цяло вечното и модерното. Това бързо поставя Messika сред големите имена в изящната бижутерия.

Първия им пробив е серията Skinny – характеризираща се с тънки диамантени бижута с изненадваща гъвкавост, които променят стандартните бижутерски практики, за да изградят бъдещето, чрез подчертаване същността на адаптивността и движението.

Още в зародиш компанията си поставя амбициозната цел да разруши възрастовите и стилови бариери. По това време, повечето жени носят диаманти само на годежните си пръстени или на бижута комплиментиращи традиционно вечерно облекло. Като диамантите се е смятали за камък, който се носи от вече по-възрастни жени.

Желанието на Messika е било да създава модели, които са модерни, но и вечни. Създадените двойни пръстени, пръстени за два пръста, гривни за ръце, колиета, огърлици и обеци, щедро обсипани с бели диаманти, излизат от приетите стандарти и намират отклик сред по-младите, които ги носят без повод всеки ден.

Днес, Messika е бижутерията в която младите и изискани парижани намират своя стил и часто я посещават. С зашеметяващи с красотата си колекции с имена като: „Born to be wild“, „The Snow queen“, „Arabian nights“, „Bright falcon“ и „PARIS EST UNE FÊTE“ (Париж е парти), марката пробива и остава в сърцата не само на парижани, а славата и успехите ѝ се простират по целия свят.

Диамантени бижута от бижутерия Messika, Париж.

Относно Николай Костов

Лайфстайл експерт със страст към луксозните стоки, брандове, дестинации и изживявания. От 16 години следя темата за луксозния стил и начин на живот, а от 2019-та година активно пиша за това. Собственик на CABANA Rooftop Beach Bar, София гайд и www.luxotica.bg

Свързани статии

Новото име на луксозното пътуване е RAIDO Tours

„Ние искрено вярваме, че луксозните туристически преживявания могат да приемат различна форма и каквото и …

Годежни пръстени

25 ТОП модела и техните тайни или как да изберем годежен пръстен

Любовта е във въздуха, а с нея идва и онова гъделичкащо чувство, че искате да …