Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Capelli Tempest 50’- Лодката, с която наистина ще усетите вятъра в косите си - Luxotica
Водещи новини
Моторна лодка Capelli Tempest 50' цена

Capelli Tempest 50’- Лодката, с която наистина ще усетите вятъра в косите си

Преди години, мисълта за лодка с мощност 1700 конски сили беше немислима. Не само защото е прекалено много, но и защото нямаше трансмисия, която да може да понесе подобна мощност. Днес, обаче, благодарение на Capelli, всичко изглежда възможно.

Ако сте любители на високите скорости и адреналина, то трябва да се запознаете с Capelli Tempest 50’.

Tempest 50’ не е просто поредната прекрасна RIB-лодка, създадена да привлича вниманието. Тя е лодка с уникален дизайн, която отваря нови пътища и може да ви заведе на друго ниво, способна да се конкурира дори с големите, луксозни яхти.

Нейната мисия е да осъществява круизи на дълги разстояния с висока скорост като в същото време предоставя на пътниците комфорта и лукса, които характеризират голмите и луксозни лодки. Тук може да настаните до 4 души както и да им осигурите огромно пространство за почивка или парти на палубата.  

Това несъмнено е лодка, предназначена за отбрана група купувачи – онези, които обичат да  се радват на лукс, комфорт и високи скорости. Ето с какво още впечатлява Capelli Tempest 50‘:

На палубата на RIB лодката

Каютата за гости

Дизайнът на палубата Tempest 50′ следва същата успешна формула на по-малките модели на марката. Това, което веднага впечатлява, е голямата височина, която надвишава два метра, и неограничената естествена светлина, която влиза в каютата благодарение на горния люк и големите странични прозорци

Страничните повърхности на кабината разполагат с малки шкафчета, които осигуряват необходимите места за съхранение.

Кокпита и таблото

Отпред, виждаме три индивидуални седалки, които са монтирани точно на гърба на бара. А позицията на кокпита осигурява място за инсталиране на навигационна техника, лесно достъпна по време на плаването.

Централно разположен, точно над волана са двата големи монитора на Raymarine и над него 7-инчовият мултифункционален дисплей CL7 на Yamaha.

Управлението на двигателите е разположено на десния борд, с Trim Assist, който регулира работата двигателите в съответствие с условията, което води до увеличаване на производителността и икономия на гориво.

Точно пред лостовете откриваме невероятно прецизната и лесна за използване джойстик система на Yamaha, която позволява на капитана да движи лодката във всички посоки.

Капитанската каюта

От страната на волана има плъзгаща се врата, която дава достъп до каютата, докато от двете и страни има широки стъпала, водещи до удобните проходи към предната палуба.

Три стъпала водят към вътрешността на голямата кабина в главното отделение, в която четирима души спокойно могат да стоят изправени. С максимална височина, която надхвърля два метра, кабината разполага с отделна тоалетна и големи места за съхранение, докато масата, разположена към носа, може да бъде спусната и чрез поставяне на подходящите възглавници, за да се образува достатъчно голяма спалня.

Дългите прозорци по страните на кабината, както и големият люк на покрива й, осигуряват естествената светлина и създават много приятно място за престой и почивка.

Мястото за отдих и парти

След основната кабина, продължаваме към задната палуба, която е основната зона за събиране с големи и просторни дивани, под които се намират големи складови помещения.

С масата между тях се създава подходящото пространство, на което пътниците могат да се насладят на обяда или питието си. Тук, най-малко осем души могат да седнат удобно около масата и да се насладят на морето, когато лодката е закотвена в красив залив или дори когато е в движение.

На палубата ще откриете и хладилници, котлон и мини бар, на които ще можете да приготвяте напитки и вкусно хапване за партито си.

Точно зад сепарето се намират няколко възглавници, подходящи за слънчеви бани, които предлагат удобно място за релакс и препичане за поне 4 души. Въпреки голямото пространство, заемано от четирите извънбордови двигателя, от всяка страна на лодката има удобни платформи за достъп до водата, осигуряващи лесно качване и слизане.

В морето с моторната лодка Capelli Tempest 50′

Когато става въпрос за пътуване, Capelli Tempest 50’ е повече от впечатляваща. Дори 11 души на борда и 1000 литра гориво, не могат да затруднят 4-те двигателя Yamaha, всеки от които с мощност от 425 конски сили, да развият шеметна скорост за секунди. Това наистина е отлично представяне, като се има предвид, че общото тестово тегло, което двигателите трябва да пренесат е почти 13 тона.

Максималната скорост, която лодката може да достигне е също толкова впечатляваща – 53 възела при 6000 оборота.

Разбира се, собственикът на лодка от такъв клас може да не се интересува от времето за ускорение до 30 възела или разхода на гориво. Но това, което определено би го заинтересувало е комбинацията от оптимален въртящ момент при средните обороти и огромната тяга на големите витла, които ще поддържат лодката стабилна дори при лошо време. Така ще можете да се изкачвате по вълните без да се притеснявате от липсата на мощност.

Това, което спокойно може да се каже за Capelli Tempest 50‘, е че лодката е изключително стабилна и преминава с лекота през всяка вълна. В същото време, тя може да предложи същите удобства, каквито и по-голяма лодка.

Ако искате да разберете повече за мощната Capelli Tempest 50‘ и искате да се сдобиете с такава лодка, Best Boats Only е компанията, която ще ви предостави цялата необходима информация.  Експертите на компанията ще ви обяснят всичко, което трябва да знаете за модела, както и кои са стъпките, които трябва да предприемете, за да се сдобиете с такава RIB лодка.

За контакти с Best Boats Only:
Яхт клуб и марина Созопол
гр. Созопол, ул. Крайбрежна 6
Телефон: 0888 53 07 07
имейл: sales@bestboatsonly.com
Уеб сайт: http://bestboatsonly.com/

Свързани статии

Джорджо Армани на яхтата си Main

Супер яхтите на звездите – от Били Джоел до Джорджо Армани

Чудили ли сте се някога как прекарват свободното си време известните? Луксозни партита, частни вили …

Луксозна яхта Sanlorenzo SX112

Sanlorenzo SX112: стил, функция и интелигентен дизайн

Интелигентен дизайн, който съчетава в себе си стил, гъвкавост и функционалност. Така можем да определим …