Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Влюбени сме… в новия електрически Mercedes- Benz EQS - Luxotica
Водещи новини
изцяло електрически Мерцедес-Бенц EQS

Влюбени сме… в новия електрически Mercedes- Benz EQS

Всеки автомобилен производител, който планира да участва в електрическата революция, знае, че неговите електромобили ще бъдат сравнени с тези на Tesla. Както може би се досещате, Mercedes-Benz, никак не се притеснява от това сравнение. Защо ли?

Може би защото от марката знаят, че новият, изцяло електрически седан ESQ вероятно ще накара дори Илон Мъск да ревнува.

Главният изпълнителен директор на Daimler, Ола Калениус наскоро заяви, че футуристичният седан ще излезе на пазара с обхват над 700 км (около 435 мили) с едно зареждане, използвайки системата за оценка на хармонизираните леки превозни средства (WLTP).

Съобщението беше направено по време на неотдавнашното годишно събрание на акционерите на Daimler, съобщава Automotive News Europe. „EQS ще поставя нови стандарти“, каза той на акционерите. С EQS начинът, по който мислим за автомобилите, се променя. Това е първият изцяло електрически седан от Mercedes-Benz, базиран на напълно електрическа архитектура. Това отваря изцяло нови възможности – от позицията на батериите до дизайна на автомобила.

И все пак ще трябва да изчакаме, докато безупречният автомобил на Mercedes излезе на пазара, което най-вероятно ще бъде през 2021.  Впечатляващ… с дизайн, екстри, лукс и удобство. Такъв, какъвто познаваме Mercedes.

Тъй като споменахме Tesla, а всички знаем качеството на автомобилите им (и цената), важно е да отбележим, че американската система EPA оценява производството им. И тук започва да назрява въпросът: Кой електроавтомобил е по-добър – Tesla или Mercedes? Трудно е да се отговори.

Дори ако обхватът на батерията на EQS падне под 400 мили, цифрата, спомената от изпълнителния директор на Daimler все още надвишава средния обхват, който сме свикнали да виждаме при останалите електромобили. EQS е на път да се превърне в един от електромобилите с най-дълго изминато разстояние с едно зареждане. Освен това това би означавало, че електрическият автомобил е в състояние да стигне почти два пъти по-далеч от Porsche Taycan, който в момента има обхват на EPA от 201 мили.

Очаквайте съвсем скоро повече информация за новия суперавтомобил на Mercedes-Benz, EQS.

Свързани статии

Bugatti Divo lady bug

Сложен проект, за най-уникалeн цвят на кола, отне на Bugatti 2 години

Eдна от известните мисли на Еторе Бугати гласи: „Ако е сравним, вече не е Bugatti“. …

2021 Rolls-Royce Ghost

Новият Rolls-Royce Ghost: Всичко, което трябва да знаете

Знаете ли, че външният вид често може да бъде подвеждащ? И новият седан Rolls-Royce Ghost …