Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
7 европейски заведения, които да посетите през 2021 - Luxotica
Водещи новини
лайфстайл, заведения, луксозни, клубове, ресторанти, спа центрове, скъпи, напитки

7 европейски заведения, които да посетите през 2021

Когато пътешестваме в други страни, искаме да се потопим в атмосферата, да опознаем местните обичаи, традиции и навици. Освен с историческите си забележителности, спиращи дъха гледки и приветливи хора, всяка страна може да впечатли със заведения, ресторанти, барове, в които да опитате иновативни и първокласни храни и напитки. Те често съчетават класически продукти от дадения регион, приготвени по нестандартен, модерен и интересен начин. Така, когато посетите дадено място, можете да се насладите на вкусни, местни продукти и модерен стил.

Нещо повече, когато става въпрос за интериорен дизайн, най-интересните заведения на стария континент са истинско произведение на изкуството. Тук може да откриете класически, луксозни, ексцентрични и дори налудничави места, престоя в които ще запомните за дълго време.

По този повод сме подбрали 7 от най-впечатляващите и нетипични заведения, намиращи се на ключови дестинации в Европа

Ice bar (Ice Barcelona) – Барселона, Испания

Барселона е известна с горещия си климат, но Ice Bar е изключение. Открит през 2007 г., Ice bar бързо се превръща в едно от най-ексцентричните места в Барселона. Защо? Това уникално място, в което се поддържа постоянна температура от -5 градуса, се намира на брега на морето, на самия плаж.

Там ще може да опитате изискани коктейли в чаши, направени от лед. Всъщност, тук всичко е направено от лед: баровете, стените, масите… всичко. Обикновено едно посещение на мястото трае около 45 минути, в които можете да се насладите на коктейлите си в ледената обстановка. Не се притеснявайте, ако сте на плажа по бански и искате да посетите ледения бар – на всички посетители се раздават якета и ръкавици, с които да влязат в бара. За щастие на любителите на уникални преживявания, Ice bar можете да намерите и в Лондон и Амстердам

Работно време: 12:00 – 3:00
Ценова категория: €10+

Ресторант Donauturm – Виена, Австрия

Ако обичате височините, ако искате да се наслаждавате на гледки от високо, това е вашето място. Donauturm, най-високата конструкция в Австрия, може да ви завладее не само със спиращата дъха гледка към река Дунав и Виена, но и с кулинарни изкушения, намиращи се на 170 м. височина. Ресторантът, който се намира в кулата, е изцяло фокусиран върху Австрийската кухня и Виенското гостоприемство.

Още по-забележителното е, че можете да се насладите на прекрасните гледки от всички страни без да напускате масата! Ресторантът е уникален по рода си с това, че се върти. Така посетителите му могат спокойно да се наслаждават на хапването си и всеки път, когато погледнат през прозорците, да виждат различна гледка от Виена.

Работно време: 11:30 – 16:00 & 18:00 – 00:00
Ценова категория: €20+

Бар Nottingham Forest – Милано, Италия

Nottingham Forest cocktail bar е един от най-известните барове в Милано, често номиниран за топ дестинация, заради иновативния си подход към молекулярната миксология. Чудатият  интериор, смесващ стилове от Изтока, Карибите и Африка е само преход към това, до което следва да се докоснете. 

Начело с Дарио Комини, екипът от бармани – експерти в „шеф-бар миксологията“, са оборудвани с висок клас филтри и молекулярни есенции, с които да ви въведат в изискания свят на коктейлите. Тук можете да опитате напитки от различни точки на света, интерпретирани през погледа на молекулярната миксология. 

Работно време: Всеки ден от седмицата без понеделник  18:30- 2:00
Ценова категория: €15+

Бар Fragances – Берлин, Германия

Ако основният клуб на 5 звездния Ritz Carlton Hotel не е достатъчен, за да задоволи изискванията ви към първокласните коктейли, то новооткритият бар Fragances ще ви изуми. Открит през 2014 г., това е първият бар в света, посветен на изкуството да комбинираш коктейлите със света на парфюмите.

Лично избрани парфюми на Giorgio Armani, Yves Saint Laurent и Guerlain са вдъхновението на Арнд Хайнсен. Последвайте сетивата си и позволете да бъдете омагьосани от коктейлите, смесени с изискани аромати, поднесени по артистичен начин, предизвикващи ви да се потопите в света на усещанията.

Работно време: От сряда до събота след 19:00ч.
Ценова категория: €14+

A GINJINHA – Лисабон, Португалия

Този исторически бар, намиращ се на Praça de São Domingos, е място, което задължително трябва да посетите, ако се намирате в португалската столица. През 1840 г. барът бил първото място, на което се предлагал автентичния местен ликьор Гинха, създаден от галския емигрант Франциско Еспинейра, който бил посъветван да накисне плодове гинха в смес от захар, вода и канела.

В наши дни в Лисабон има множество заведения, които предлагат ликьора под формата на шот с плодче на дъното на чашата. Днес, този малък бар, от където започва тази традиция, привлича както множество туристи, така и местни, които се отбиват за по един шот. Мястото е чудесно за всички, които търсят заведения с история, вкусни коктейли и много забавление.

Работно време: Всеки ден до 22:00ч.
Ценова категория: €2+

Бар Oblix, Лондон Обединено кралство

Ако имате само една възможност да посетите бар в Лондон, то нека това е бар Oblix. Той е чудесно място за любителите на омагьосващите гледки и ярките светлини. Намиращ се на 23-тия етаж на хотел Шард, той омайва с комбинация от изискани, красиво поднесени коктейли, джаз музика на живо и внушителна гледка към Лондон. Барът предлага голямо разнообразие от бири и алкохолни напитки, но специалитетът на заведението са коктейлите: класически, домашни и иновативни, задоволяващи всеки вкус.

Работно време: Всеки ден като след 18:00 ч.
не се допускат лица под 16 години.
Ценова категория: £12.50+

EXPERIMENTAL COCKTAIL CLUB, Париж, Франция

Няма как да говорим за интересни заведения в Европа, без да се обърнем към модната столица Париж. Тук, създаден през 2007, Experimental Cocktail Club е първият от веригата клубове на Romee de Goriainoff and Pierre-Charles Cros. Въпреки, че днес притежават още няколко клуба, първият си остава най-добрият, който непременно трябва да посетите. Той е тъмен, интимен, скрит от основните туристически маршрути, в Experimental Cocktail Club ще се потопите в мекотата на кадифени фотьойли, докато професионални бармани ще забъркват за вас изискани коктейли.

Работно време: Всеки ден след 19:00
Ценова категория: €15+