Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Холистично лечение в Шри Ланка - Luxotica
Водещи новини

Холистично лечение в Шри Ланка

Всеки има своите причини да тръгне на пътешествие. Някои го правят, за да изследват нови дестинации с богата история и култура, други пътуват с конкретен повод или да посетят приятели и семейството си. И тогава идва третият тип пътешественици – онези, които търсят спокойствие. 

Често, това спокойствие се открива на място, далеч от шумния град, в полите на някоя планина, където можем просто да се отпуснем и да се отдалечим от стреса и проблемите в живота си. Шри Ланка е такова място. Далечната и екзотична страна на буйни джунгли, приятелски настроени хора и спокойствие е чудесно място за всеки, който търси доза уединение. 

Ако сте от онези, които искат да постигнат по-дълбоко ниво на релакс, отвъд обикновения масаж и пина колада под плажен чадър, ще го намерите в планините на централна Шри Ланка. Мястото, което търсите е Santani Wellness Resort & Spa.

Шри Ланка е остров, на който ще срещнете мили и любезни хора, разхождащи се на скутери. Прилича много на Бали, но с малки дози от Индия и е само на един хвърлей разстояние от нея. 

Wellness Resort & Spa Santani се намира на север от един от по-големите градове на Шри Ланка – Канди, в централната част на страната. Комплексът е разположен сред планинска верига, която преминава от един връх към следващ, осеяна с малки села, обширни чаени насаждения, гъсти джунгли и долини, пресечени от бързащи реки. 

Гостите на комплекса усещат спокойната му енергия в момента, в който прекрачат прага му. Тя започва с поздрава на персонала, който посреща госта с мек глас и неподправена усмивка. 

Комплексът е разположен на площ от 48 дка, гледащи към планината, която се спуска надолу, следвайки река Хулу. Но не очаквайте перфектно окосени тревни площи, нито типичната подреденост на скъп хотел. Голяма част от растителсността е оставена недокосната от човешка ръка, за да можете да се насладите на естествените градинарски умения на природата. 

Разпръснати по планинската верига са шестнадесетте самостоятелни хижи с по една спалня. Всички те са разположени далеч една от друга, за да осигурят на гостите необходимото уединение. Вътре, три от вътрешните стени са изградени от сиви повърхности, с изключение на стъклено пространство около тавана, което да пропуска естествената светлина през деня и блясъка на звездите нощем. Дизайнът е създаден по този начин, за да премести фокуса от това, което не е важно. 

Когато отворите стъклените врати ще можете да се насладите на природа, недокосната от човешка ръка, спираща дъха планинска верига и естествени цветове. Свеж планински въздух, песента на птиците и ароматите на тропически цветя допълват усещането на това да се почувствате като в рая. 

В допълнение, дългата тераса на всяка вила ви приканва да поседнете неподвижни рано сутрин за медитация и чаша чай, а вечер е идеалната компания за чаша вино, докато наблюдавате как небето сменя цветовете си от синьо, към розово и червено и се превръща в нощ.  

Спа центърът в Сантани е мястото, на което ще разберете какво е тукашният истински лукс. Той е мястото, където телата, нуждаещи се от изцеление, преминават през редица лечения. 5000-годишната лечебна наука на Аюрведа е в основата на преживяванията и включва богата гама от лечения, както и специални, хранителни режими. 

Спа залите следват минималистичната архитектура на курорта с кабинети за лечение с всичко необходимо и по-важното – без нищо излишно. Всъщност всяка от стаите се отваря за гледките към изумрудените полета с подвижна стена, пропускаща чист въздух и чуруликащ звук на птици. Тук няма нужда от спа музика. Звуците на природата ви увличат в най-дълбокия релакс, докато терапевтът върши магията си върху вас. СПА центърът разполага с мокри и сухи сауни, които терапевтът предлага след лечението, за да извлекат допълнително токсините на тялото. СПА процедурата е завършена с бърз душ и изскачане в открития термален солен басейн. 

Много от гостите на комплекса са европейски или американски соло пътешественици, които идват за две седмици и дори повече, за да стигнат наистина до сърцевината на своите здравословни проблеми. Лекарят в СПА центъра разговаря с всеки гост, за да обсъжда здравословни проблеми и цели и след това предписва холистична, лечебна комбинация от диета, упражнения, спа лечение и почивка. Аюрведа също използва аптека от местни билки и подправки, отвари, тоници и еликсири като част от лечебния план.

А когато не си почивате и не сте на терапия, можете да се впуснете в приключение и да опознаете региона. Има много неща за вършене тук: от безбройните възможности за разходки, до опознаването на близкия оживен и красив град Канди. Можете да се отдадете на разходки сред природата, като гидовете, които ще откриете, ще ви разведат наоколо и ще ви запознаят с местната флора и фауна. Това е наистина прекрасен начин да се възползвате от непокътнатата природна красота на района, докато се наслаждавате на спокойна разходка. 

Независимо дали имате нужда да излекувате тялото си или просто искате да подарите на ума си няколко седмици на пълно спокойствие, направете го в красивия комплекс Santani Wellness Resort & Spa в Шри Ланка.

Свързани статии

AWAY – Златният спа център, в банков трезор

Разположен в две уникални сгради – бивша сграда на телефонна централа и стара банка, W …

Чешки релакс с истински бирени спа процедури

Взимали ли сте някога вана с бира? Сега е моментът да го направите в един …