Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Пет ценни урока, които научаваме докато пътуваме - Luxotica
Водещи новини

Пет ценни урока, които научаваме докато пътуваме

Всеки ден четем истории и цитати за пътуването. Как то променя хората. Как е най-големият ни учител. Слушаме вълнуващите разкази на приятели, които са пътували до далечни страни, срещали са се с различни народи и са събрали незабравими спомени за цял живот.

Всички тези неща са страхотни, но за да се убедим в истиността им, то трябва сами да преживеем удоволствието от това да опаковаме багажа си и да отпътуваме към чужда страна. Да видим с очите си непознатото, красотата на света. Факт е, че когато човек пътува, винаги се връща различен. Пътуването е промяна и ни прави по отворени към света. И е факт, че то е велик учител.

  • Кога за последно научихте нещо ново?
  • Кога за последно отворихте съзнанието си към света и хората в него?
  • Кога за последно се качихте на самолет, за да научите нещо повече за света и за себе си?

Ако сте от онези, които обожават пътешествията, с радост ще научите кои са 5-те най-ценни урока, на които те ни учат:

Всеки човек е различен и красив по свой собствен начин

Докато пътуваме срещаме всякакви интересни хора. Можем да видим  всякакви персонажи: забавни, сериозни, мили, груби, стилни. Но, когато започнеш да ги опознаваш, откриваш една прилика във всички тях. Всеки има своите страхове, копнежи и мечти. Всеки иска да бъде ценен и обичан. И всеки е преживял нещо, което го е наранило, променило, изградило като човека, който е в настоящия момент. Осъзнавайки това, започваме да приемаме различията. Започваме да виждаме доброто във всеки от тях. Осъзнаваме, че всеки е красив по свой собствен начин, като индивидуална личност.

Нямаме нужда от много

Пътувайки, често преминаваме през няколко различни дестинации. Последното, което искаме докато се разхождаме из забележителностите на дадено място, или пък докато търсим хотела си, е да носим огромни и тежки куфари с багаж. Така, колкото повече пътуваме, толкова по-малко багаж започваме да носим. Ставаме експерти в събирането  и подреждането на нещата в куфара. Естествено, само най-необходимото: документи, ключове, малко дрехи и задължително, фотоапарат. Защото кой има нужда от повече, докато гледа романтични залези, ходи на приключенски дестинации, опитва екзотична храна и събира в багажното отделение на съзнанието си безценни емоции.

Малките неща са най-ценни

Когато сме вкъщи, заобиколени от вещите си, често забравяме колко ценни са малките неща, които имаме и приемаме за даденост. Забравяме колко е красив залеза, не виждаме хората, които ни заобикалят  и оценяваме топлината на собственото ни легло. Когато пътуваме, по правило излизаме от зоната си на комфорт, сетивата ни се обострят, за да сме нащрек, и започваме да виждаме. Виждаме неземната красота на изгревите, усмивките на хората около нас, сълзите им, емоциите им. Виждаме колко шарен е света. Тогава изпитваме и едно от най-прекрасните преживявания: да се сгушиш и да усетиш топлината на собственото си легло след дълъг път е просто безценно.

Запомняме не това, което да направили хората за нас, а начина, по който са ни накарали да се почувастваме

Пътуването ни среща с много нови и различни хора. Някои от тях влизат в сърцето ни и остават наши приятели за цял живот.  Други, просто преминават през него и ни показват, че хората в живота ни идват и си отиват. В крайна сметка, след всяко пътуване, в съзнанието ни остават емоциите, които са предизвикали у нас хората, които сме срещнали по пътя си, без значение дали са приятни или не. Именно този опит ни помага да подобрим комуникацията си с останалите, искайки те да ни запомнят с добро.

Ще бъдем много по-щастливи, ако оценяваме това, което имаме

Светът е огромно място, изпълнено с много различни народи и култури. Докато си стоим вкъщи, настанили се удобно на дивана, единственото, което виждаме са собствените ни навици и начин на живот. Пътуването, от друга страна, отваря вратата към опознаването на тези народи. Често, виждаме хора, които имат много по-малко от нас, но от друга страна са много по-щасливи и освободени. Усмихват се по-често.  Това ни кара да се замислим за това, което имаме и колко малко всъщност ни е нужно, за да бъдем щастливи: покрив над главата, топло легло, любимите ни хора и списък с дестинации за посещение.

Кои са нещата, които вие сте научили по време на своите пътувания? Ако все още не сте достигнали до тези важни уроци, време е отново да съберете багажа си и да се отправите към летището!

За контакт с Raido: www.raidotour.com, телефон +359 898 403 688 или по имейл на: office@raidotour.com

Професионалният туристически консиерж RAIDO може да ви консултира и направи резервациите за полетите ви, хотела, ресторанти и екскурзии, а за вас да остане само ангажимента да им се насладите.

Свързани статии

Новото име на луксозното пътуване е RAIDO Tours

„Ние искрено вярваме, че луксозните туристически преживявания могат да приемат различна форма и каквото и …

Ето къде е сниман Игра на тронове

Посети местата, на които е сниман Game of Thrones

Game of Thrones (Игра на тронове), сериалът, който преобърна представите за филмова поредица, изумява не …