Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Домът на дизайнерката Лиса Пери прилича на поп-арт музей - Luxotica
Водещи новини
Терасата на луксозен имот в Манхатън

Домът на дизайнерката Лиса Пери прилича на поп-арт музей

Може би се чудите, какво прави огромна, зелена скулптура, която прилича на бонбон Скитълс, в жилище? Отговорът се крие във факта, че това не е просто жилище, в което живее средно статистическо семейство, а домът на известна дизайнерка.

И не, това не е просто дом, а мезонет на последния етаж в Източен Манхатън, с площ 615 кв.м. – собственост на дизайнерката Лиса Пери и съпруга ѝ, милиардерът Ричард Пери. Мястото разполага с 12 стаи и е оценено на стойност 45 милиона долара, е пуснато за продажба в момента и привлича вниманието на всички, които могат да си позволят да платят тази цена.

Известно е, че двойката е купила забележителния апартамент, който заема целия последен етаж и покрива на 14-етажната сграда, през 2000 г. за 10,9 милиона долара. Очевидно сградата им е харесала толкова много, че през 2014 г. са купили за 7,6 милиона долара, още един апартамент с три спални, няколко етажа по-надолу.

Това, което отличава мезонета на Пери, в допълнение към колекцията от произведения на изкуството, са огромните тераси с невероятна гледка към конзолния мост Куинсборо и Ийст Ривър. Това, както и множеството прозорци от пода до тавана, които окъпват дома с дневна светлина. Построена през 1927 г., облечената с варовик сграда на Сътън Плейс е проектирана от известния архитект от Ню Йорк Росарио Кандела и се смята за един от най-ексклузивните адреси на Манхатън, обичан от финансови титани, знаменитости и медийни магнати.

Знаейки това, не е чудно, че преди да стане собственост на семейство Пери, апартаментът е бил на филантропа Джанет Аненберг Хукър, сестра на медийния магнат и бивш посланик във Великобритания, Уолтър Аненберг.

Друг интересен факт е, че мезонетът е построен като дуплекс на апартамента под него, собственост на модния дизайнер Бил Блас. Когато става собственост на Лиса Пери, той претърпява сериозно реновиране.

Семейство Пери обновява мезонета, преконфигурирайки го в две отделни крила – едното за ежедневието, другото за забавление. Един от двата частни асансьора се отваря към подобно на галерия фоайе, което води към обширната дневна с площ 10 на 6,7 метра. Стаята разполага с извити бели стени и врати, които се отварят към огромна тераса с изглед към реката.

Второто крило е по същество един огромен апартамент с основна спалня с френски прозорци, изглед към моста Куинсборо, уютна бърлога за забавление и кабинет.

Връзката между двете крила на апартамента се случва в чисто бялата кухня, обзаведена в индустриален стил, с повърхности от неръждаема стомана, остров в средата и множество удобства. Ако трябва да говорим в цифри, в апартамента има четири спални, без да броим спалнята за персонал, шест бани и една тоалетна.

Но едно от най-впечатляващите неща тук си остава огромната 150 кв. метра тераса, която се използва редовно за вечери и партита през топлите месеци. Това пространство с е дом на онази блестяща скулптура, наподобяваща зелен диамант, на Джеф Кунс.

През 2005 г. Ричард Пери е платил 2,3 милиона долара за това произведение на изуството с височина пет фута и е трябвало да наеме кран, за да успее да го качи на покрива.  И дори това се превърна в новина. Шумът и отблясъците, които скулптурата създава по пътя си „към върха“ накараха жителите на съседните сгради да се оплачат.

Но със или без диаманта Koons, мезонетът е безспорно единствен по рода си. „Това е истинско градско убежище, място на спокойствие и тих личен живот, високо над оживения град“, казва брокерът Алисън Б. Кофман, която заедно с колежката си Джулиет Р. Янсенс от Sotheby’s International Realty има за цел да продаде този имот.

Ако, или по-скоро когато мезонетът се продаде, това ще бъде последният имот за продажба за Лиса Пери и нейния съпруг. През юли, двойката продаде своето жилище в Палм Бийч за 9.1 милиона долара. Купено през май 2018г. за 6.5 милиона долара, жилището беше напълно реновирано от Лиса и използвано от дизайнерката за старт на нейната марка Lisa Perry Homes.

Обновяването беше подробно представено на уебсайта на Пери. Интересното е, че при продажбата, домът в Палм Бийч беше предложен с всички произведения на изкуството в поп арт стил, всички приспособления и мебели, дори селекция от внимателно подбрани дрехи от 60-те години. Дали това ще се случи и сега?

Относно Николай Костов

Лайфстайл експерт със страст към луксозните стоки, брандове, дестинации и изживявания. От 16 години следя темата за луксозния стил и начин на живот, а от 2019-та година активно пиша за това. Собственик на CABANA Rooftop Beach Bar, София гайд и www.luxotica.bg

Свързани статии

Луксозно имение в Австралия за продажба

Райско кътче за социална изолация в Австралия

Колко често ви се е искало да избягате? Да се скриете от света и да …

1475 Bel Air

Home tours: Поглед в имение за $17 милиона в Бел еър

Ето и шанс да надникнем в истинско луксозно имение или да живеете на една от …