Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Лукс и екзотика в непознатия Виетнам - Luxotica
Водещи новини

Лукс и екзотика в непознатия Виетнам

Далечният Изток винаги е съблазнявал европейския пътешественик с различието в културата, впечатляващите природни забележителности и отношението на местните хора към света. Тази екзотична привлекателност е една от причините да изберете Виетнам за задължителна дестинация в Югоизточна Азия.

Любознателният пътешественик може да се наслади не само на красивите пейзажи, които варират от назъбени върхове, които се виждат от криволичещи планински проходи до зелени пасища, обагрени във всеки нюанс на зелената палитра, но и да се запознае с дългата история на нацията, невероятно големия брой етнически малцинства и да попие смесицата на западната и източната философия в живота.

Плажовете на Виетнам са част от дълга брегова ивица и са запазили своят недокоснат от човека вид.  Те се намират в полите на живописните планини на залива Халонг, Нин Бин или Сапа на север или граничат с красивата природа на делтата на река Меконг на юг. Ако плажовете са това, което търсите, Phu Quoc, Ня Транг, Mui Ne или Da Nang са само някои от най-популярните опции.

Докато селските райони изпълват очите с фантастични панорами, то големите виетнамски градове дишат с пулса на съвремието и предоставят разнообразни възможности да опитате кулинарните акценти на Виетнам. Любителите на градските пътувания и кулинарията могат да се заинтересуват и от причудливия Ханой, примамливите културни наследства на Хю и Хой Ан в централната част на страната или да се заредят емоционално в оживения Хо Ши Мин (Сайгон).

За да преживеете най-много от пътуването до екзотични дестинации, обърнете се към професионален туристически консиерж. RAIDO TOUR може да ви посъветва кога и къде да отидете, какво да видите и в каква последователност. Любезните консултанти ще направят резервациите за полети, хотели, ресторанти и екскурзии, а за вас ще остане само ангажимента да им се насладите. Вижте повече на: www.raidotour.com

Виетнам може да бъде посетен през всички сезони на годината, защото всеки регион има своя красота, с която може да се похвали в различните периоди.  Най-подходящо време за пътуване до Виетнам е през есента – септември и октомври, през зимата месеците декември и януари, а през пролетта – февруари, март и април. Тогава температурите не са твърде високи или ниски и има минимални валежи. Периодът от март до май или началото на юни е идеален за тези, които желаят да посетят плажовете или долините. Живакът в термометрите не достига до над 35° С. Тежките мусони започват през юли и продължават до началото на септември. Ако не искате да се сблъсквате с големи тълпи, е препоръчително да не посещавате туристическите атракции в края на април и началото на май – 30 април е Ден на обединението, а 1 май Ден на труда, както и на 2 септември – Денят на независимостта на Виетнам.

Карстовият морски пейзаж на залива Халонг дава една от най-очарователните гледки към морето и е признат за един от обектите на ЮНЕСКО за световно наследство. Хиляди варовикови острови стърчат в залива на Тонкин, ерозирали, с назъбени, в продължение на хилядолетия, от вятъра и водата върхове. В залива има много пещери, в които може да се влезе, но най-често туристите просто плават с лодка сред карстовете.

За почитателите на почивките в големите градове, посещението на Виетнам е свързано със задължителното влизане в Хо Ши Мин, в който е най-големият и впечатляващ търговски център на страната. Атмофсферата му е наситена от движението на стотици мотоциклетисти и автомобилисти, в ресторантите и кафенетата можеш да откриеш хора от различни държави и народности, а обиколките по магазините не могат да се сравнят с нищо друго.

В старата част на Хо Ши Мин са намира кварталът Да Као, където са запазени някои от най-добрите примери за френска колониална архитектура, а след това е препоръчително да се посети пагодата на нефритовия император с впечатляващите будистки и даоистки религиозни иконографии.

Задължително е и отиването до Историческият музей, в който са представени много реликви от различни археологически обекти, след което трябва да се посети Дворецът на обединението, известен и като Дворецът на независимостта, който е бил резиденция на президента на Южен Виетнам. Той е известен като мястото, където танковете на Северен Виетнам спират на 30 април 1975 г., официално прекратявайки войната. Наблизо е Музеят на останките от войните, който, разкрива, макар и много предубедено, смущаващи картини на бруталността на войната и многото зверства, извършени от американските сили по време на войната във Виетнам.

Почитателите на силните усещания ще бъдат абсолютно завладяни от преживяването, което дават  тунелите Ку Чи. Те представляват обширна мрежа от тунели, която по време на Виетнамската война се простира на площ от повече от 250 кв. километра, което позволява на войските да действат и да комуникират в района около Хо Ши Мин. Две малки части от мрежата могат да бъдат посетени с водач, който води по тесни неосветени тунели, където е по-добре да не влизат страдащите от клаустрофобия, защото там на места се пълзи на лакти и колене. В тунелите се влиза или през село Ben Dinh (по-популярният избор), или през село Ben Duoc.

За да се насладите на съвършеното спокойствие, посетете националния парк Ba Be, където са разположени трите взаимосвързани езера Ba Be, оградени от назъбени карстови върхове и гъсто залесени склонове.

Най-голямо удоволствие доставят разходките с лодка или каяк по езерото и посещението на пещерите, пълни със сталактити и сталагмити в околността. По-активните могат да направят преходи в хълмовете между селата на етническите малцинства. Паркът дава възможност туристите да нощуват в традиционни пристанищни домове на жители, населяващи протежението на брега на езерата, което позволява докосването до простия селски живот.

Далечният юг на Виетнам е мястото, където могъщата река Меконг достига морето чрез лабиринт от водни пътища. Природата е невероятно пищна, с необитаеми полета и широки участъци с мангрови гори, а същевременно реката е изпълнена с хора и спорадични плаващи пазари, до които се достига само с лодка.

Естествено, красивите природни гледки, екзотиката и богатото културно наследство са основните причини да посетите Виетнам, но всичко това може да бъде гарнирано с доза лукс, която заслужавате.

Някои от хотелите, които препоръчваме за престоя ви във Виетнам са Наман Ретрийт и Хаят Рийджънтси в Дананг, Pullman Danang Beach Resort и Melia Danang Beach Resort.

За контакт с Raido: www.raidotour.com, телефон +359 898 403 688 или по имейл на: office@raidotour.com

Професионалният туристически консиерж RAIDO може да ви консултира и направи резервациите за полетите ви, хотела, ресторанти и екскурзии, а за вас да остане само ангажимента да им се насладите.

Свързани статии

Армения

Армения – „най-добре пазената тайна на Европа“

На границата между Азия и Европа, на кръстопътя на античното и модерното Армения е страна, …

Бали – кътче от рая, пренесено на земята

Ако сте чували някой да описва пътуването си до Бали, думата, която постоянно оглавява отзивите, …