Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
MB&F и L’Epée създадоха часовник за бюро с формата на космически кораб - Luxotica
Водещи новини

MB&F и L’Epée създадоха часовник за бюро с формата на космически кораб

Дали часовниците за бюро са готови за завръщане? Винтидж дилърите вече започнаха да говорят за възобновяване на колекционирането на джобни часовници, а Christie’s е домакин на предстоящ търг на часовници за бюро „Cartier“, през юни.

Версията на часовник за бюро на MB&F и L’Epée е футуристична хорологична вариация, пречупена през възприятитята на часовникарите от старата школа. Той представлява вдъхновен от космическите кораби, стоманен часовник със с-образни крака и с ръчно лакирани елементи, застанал на бюрото ви в позиция за излитане. В центъра на космическия кораб, три по-малки анимирани космически изследователи обикалят около два дискови индикатора, които казват времето, на всеки пет минути.

Новият настолен часовник Starfleet Explorer, всъщност е актуализирана версия на първата колаборация между MB&F и L’Epée, създадена преди шест години, като сега се произвежда в по-малък размер с ширина 16,5 см и височина 11 см.

Създаденият от компанията задвижващ механизъм, захранва новото произведение на MB&F в продължение на 8 дни в едно навиване. Навиването се осъществава с двоен ключ, който също се използва и за настройка на точния час. Конструкцията на часовника е поставена върху С-образни крака, което дава лесен достъп до гърба и точката за навиване и коригиране на времето.

Както и да е позициониран часовникът, погледът ви ще попада върху майсторската изработка и завършване на структурата, което при настолните часовници отнема много повече време отколкото при ръчните часовници, заради по-голямата повърхност, която трябва да се полира и довърши на ръка.

За по-точно измерване на времето, часовникът разполага с Incabloc система против удари и сътресения, за да може „корабът-майка“ да пътува с вас през времето и пространството до всяко място, което сърцето пожелае. През това време, може да се отнесете гледайки обекта на бюрото си и да помечтаете за други светове.

Производството на Starfleet Explorer е ограничено до 99 броя при цена от 10 700 CHF (приблизително 11 000 долара) и се предлага със син, зелен или червен акцент.

Свързани статии

Тунки Халсън - художничката и пеперудите

Живот, любов и промяна в изкуството на Тунку Халсъм

Съвременната живопис изобилства с множество различни стилистични и концептуални подходи, но това, което кара някои …

Преносима мини камина на био етанол - настолна камина.

Дом без камина не е дом, но винаги може да поправите това

Представете си! Вечер, гледате любимия си филм или сериал в компанията на любимия човек. Отпивате …