Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
10 грила, които ще събудят завистта в съседите ви - Luxotica
Водещи новини

10 грила, които ще събудят завистта в съседите ви

Притовянето на вкусна и добре изпечена пържола не е лесна задача. Тя трябва да бъде хрупкава отвън и сочна отвъре, а тези, на които се получава, могат без угризения да бъдат наречени майстори на грила.  Но как го правят?

Истината е, че класическата, скара често не е достатъчна, за да изпечете пържола като истински шеф готвач. Имате нужда от нещо по-специално.

Днес вече можете да се сдобиете с барбекюта с високотехнологично оборудване като инфрачервени горелки и саламандри. Такива, каквито ще намерите в професионалните кухни. Ето 10 барбекюта, с които ще предизвикате завистта на съседите си и ще си приготвите невероятно вкусни меса и зеленчуци на скара.

Електрически грил Hestan Outdoor

Хестан е грил, който обръща традиционните представи за скара: С източници на топлина отдолу и отгоре можете да печете месото си като професионален готвач. Капакът, с който задушавате месото, е с пружинни панти, които го държат на мясото му, независимо от ъгъла, в който го отворите, а активираните с движение „стадионни светлини“ осветяват зоната за готвене, за да можете да печете месо до късно вечер.

Цена: 10 216 долара

Скара Komodo Serious Big Bad

Скарите в стил Камадо са вдъхновени от керамичните печки във формата на купол, известни в Япония. Скарата има възможност за плътно затваряне, което я прави идеална за прецизен контрол на въздушния поток и температура. Serious Big Bad на Комодо е подобена версия на класическия Big Green. Тази готварска печка е широка 42 инча и дълбока 22 инча. В нея можете да поставите цяла свиня. Тежаща „скромните“ 1688 килограма, Serious Big Bad има три нива решетки и разделител за коша с дървени въглища, така че можете да готвите при различни температури в множество зони.

Цена: 9 460 долара

Грил Traeger Ironwood 885

Много хора са привлечени към грила заради примитивния му характер.  Притогвянето на храна на грил ги приканва да се изключат от заобикалящия свят и да се настроят към месото и огъня.  Някои хора обаче биха предпочели да не стоят над грила през цялото време, вдишвайки целия този дим. И точно за тези хора се появява Traeger. Скарата Ironwood 885, която има достатъчно място, за да побере 10 пилета, седем ребра и девет свински пържоли наведнъж, има дори Wi-Fi. Грилът се свързва с приложение в телефона ви, за да ви информира за температурата на скарата, да следи хода на готвенето на вашите храни и да ви предупреждава, когато газта започне да намалява. Тук може да прочетете всичко, за този изумителен грил.

Цена: 1 500 долара

Скара на дърва Kalamazoo Gaucho

Тази скара на дърва има прикрепено 30-инчово колело, което завъртате, за да отдалечите или приближите стелажа за готвене от пламъка. Решетките имат вертикален диапазон от 28 инча, което гарантира прецизно готвене. Газовите горелки карат огъня да се разпали за по-малко от пет минути. Добавете няколко бутилки Малбек към вечерята и сте си осигурили гурме грил, на който всеки би завидял.

Цена: 30 715 долара

Пелетен грил Twin Eagles 36-Inch Pellet Grill

36-инчовият пелетен грил на Twin Eagles е предназначена за майстора, който иска върховен, контрол. Wi-Fi решетката съдържа три вградени температурни сонди, които могат да се използват за наблюдение на вътрешната топлина на различни меса чрез телефонно приложение. Грилът има интегриран сензорен екран, устойчив на атмосферни влияния, с който настройвате темповете на готвене и регулирате температурата от 140 до 725 градуса.

Цена: 6 649 долара

Електрическа скара Napoleon Prestige Pro 825

Разбира се, скарата е създадена, за да готвите с нея. Но точно тази скара може да ви даде и светлинно шоу, докато печете. Макар да не е най-впечатляващата функция на Napoleon Prostige Pro 825, контролните му копчета за осветление със сигурност са най-забавните: Оборудвани с LED светлинен спектър, те могат да светят в практически всеки цвят и да преминават през цветовете на дъгата сами. Като бонус функция за безопасност, те ще преминат в червено, ако случайно оставите газта включена. Prestige Pro 825 може да работи на пропан или природен газ, има инфрачервени горелки отдолу, отзад и отстрани, като разполагате с обща площ от 1430 квадратни инча за готвене. Това е достатъчно място за едновременното приготвяне на 51 бургера. Интегрираната тава за опушване с дървесен чипс се появява с натискане на едно контролно копче, така че можете да добавите лек, опушен вкус към яденето си, без да се налага да изпълвате двора си със смог.

Цена: 3 799 долара

Барбекю Fire Magic

Ако сте от нетърпеливите грил майстори, то най-вероятно постоянно отваряте грила, за да проверите дали месото е добре опечено. Това отваряне и затваряне води до загуба на топлина и може да забави готвенето. Fire Magic решава този проблем със своя Magic View Window – термоустойчив прозорец от керамично стъкло, вграден точно в качулката. Прозрачният отвор ви дава вътрешен поглед върху всичко, което се случва там, така че не е нужно да губите ценна топлина при отваряне и затваряне на капака. Прозорецът дори е проектиран така, че да позволява на естествения въздушен поток да преминава под него, като изтласква дима, който би замъглил стъклото. Единственият недостатък? Няма кого да обвините, ако месото се препече или се окаже прекалено сурово.

Цена: 12 742 долара

Газова скара Sedona Lynx

Газовата скара Sedona на Lynx може да ви осигури перфектното готвене. Една трета от решетките е разположена върху мощна инфрачервена горелка, а останалата част над редиците от керамични брикети. Както брикетите, така и инфрачервените изкуствени източници на топлина са проектирани така, че да бъдат последователни, лесни за наблюдение и да имат дълъг живот. Това ви осигурява много време, прекарано в компанията на вкусна храна.

Цена: 4 759 долара

Скара на дървени въглища Everdure Hub II

Готвенето с дървени въглища не е само полезно, то е и забавно.  Хестън Блюментал, дизайнер на Everdure Hub II, е направил скара, която да съответства на игривото ви настроение. Тази скара на дървени въглища има запалване с бутон, каквото е запалзването при газовите скари, така че не е нужно да се занимавате с груби възпламеняващи химикали. Тя е готова за готвене за 10 минути, а хромираните й решетки имат дълги дръжки, които остават хладни на пипане. Мястото за готвене, което може да побере цели животи, добавя нотка на първобитност към съвременния дизайн на грила.

Цена: 2 499 долара

Барбекю Franklin Barbecue Pit by Aaron Franklin

Кралят на тексаското барбекю, Арън Франклин, сега се стреми да бъде кралят на опушването в задния двор. Човекът, стоящ зад барбекю Франклин, години наред се занимава с този домашен дизайн, проектирайки го с максимален въздушен поток и конвекция и най-накрая е готов да го пусне на широката аудитория. Всяко 600-килограмово, стоманено барбекю включва камина с двойна стена и 42-инчова готварска камера. Всяко барбекю е направено на ръка в Остин и може да бъде доставено в естествен вид или боядисано в цвят по желание.  

Цена: 2 950 долара

Независимо кое от тези барбекюта ще грабне вниманието Ви, едно е сигурно: с всяко едно от тях ще се превърнете в грил майстор, на който всички съседи завиждат.

Скара & Барбекю

Свързани статии

Подарък за мъж. Най-добрите мъжки парфюми

Топ селекция на 20-те най-добри мъжки парфюма

Какво си мислите, когато чуете за парфюм? Може би си представяте нежен, женствен аромат, напомнящ …

Пийте като познавач с 10-те идеални чаши за уиски

Както не обичате да пиете розе в чаша за вода или джин с тоник в …