Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
4К телевизори за истинска филмова емоция - Luxotica
Водещи новини
4К телевизори

4К телевизори за истинска филмова емоция

На всички ни е познато чувството, когато след работа единственото, което искаме е душ, удобен диван и телевизор. И просто да не правиш нищо. Да гледаш любим филм или предаване и да се потопиш в красиви гами от цветове, искряща картина, да гледаш и да чувстваш, че сякаш си там. Ако искате истинско, висококачествено преживяване пред телевизора, имате нужда от специалните характеристики на най-добрите 4К телевизори.

Шестте 4K телевизора, които ще ви представим, са най-добрите в момента на пазара и всички са оборудвани с най-новите технологии и екстри, включително High Dynamic Range (HDR), Hands-free Voice Control, Alexa, Apple Airplay2, Dolby Vision и усъвършенствани процесори. И най-важното – всички те предлагат по-ярка перспектива, изключителна картина и звук, перфектни за вечер, прекарана вкъщи. 

4К телевизор Samsung: The Terrace 75-inch 4K QLED

С този телевизор Samsung буквално ще ви зашемети. На цена от 6500 долара той е специално проектиран за използване на открито като адаптира най-модерната 4K QLED технология на Samsung и я допълва със звукова лента, разработена с елементи против прах и вода.

С 200 нита яркост, антирефлексно покритие за минимизиране на отблясъците и висока скорост на движение на QLED MR240, този телевизор представя идеалната опция за гледане на спорт на открито – дори през летните дни прекарани около басейна, когато слънчевите лъчи са най-ярки. Освен това има Wi-Fi и Bluetooth, което означава, че можете да го свържете към всяка озвучителна система. Предлага се и в 55-инчови и 65-инчови модели.

4К телевизор Samsung: Q90T 85-inch 4K QLED

С цена 5000 долара, 85-инчовият Q90T е най-добрата оферта в 4K сегмента на Samsung, което означава, че този 4К телевизор е снабден с всички най-добри технологии на корейския лидер – от основната архитектура на ядрото до напредъка в дизайна. Новият процесор Quantum 4K на Samsung използва изкуствен интелект за увеличаване на мащаба на съдържание с по-ниска разделителна способност чрез намаляване на шума на изображението, възстановяване на изгубени детайли и дефиниране на по-фини ръбове около обекти, така че съдържанието, което не е 4K, изглежда значително подобрено.

Що се отнася до дизайна, неговият Infinity Screen почти елиминира рамката на Q90T, предлагайки най-доброто съотношение на екрана към тялото от близо 99 процента (на разстояние повече от 10 фута и рамката изглежда изчезва). Той също така се предлага с над 100 безплатни канала за поточно съдържание чрез Samsung TV Plus. Едно своевременно допълнение е Samsung Health, фитнес и уелнес програма, която пренася фитнеса, йога класа и студиото по кикбокс право във вашия хол.

4К телевизор LG: WX “Wallpaper” 65-inch OLED TV

LG предлага две първокласни опции в света на 4K, а решението на коя да заложите зависи от вашите конкретни нужди. От гледна точка на спецификациите и характеристиките, серията GX и WX на компанията са почти идентични. Това, което ги прави специални обаче, е това, което от марката правят най-добре в света на дизайна, размерите и теглото. Този 4К телевизор не само изглежда страхотно и предлага висок клас картина и звук, но е лек и може да се монтира почти навсякъде.

4К телевизор LG: GX “Gallery” 77-inch OLED TV

77-инчовата серия GX на LG на цена 5500 долара се различава от своя брат WX по това, че разполага с вградени високоговорители. Както при WX, той също има 60W изход с 4.2-канален звук, но двата модела се различават по начина, по който насочват звука. WX изстрелва звука напред, докато GX го изпраща надолу. GX предлага много по-голям дисплей от WX, като същевременно поддържа много тънък панел, без пролука от екрана до стената.

В допълнение, GX е впечатляващо тънък телевизор, с дебелина малко под инч, въпреки че тежи два пъти повече от WX. Разбира се, и двата телевизора разполагат с водещата OLED технология на LG, което означава, че техните самоизлъчващи се пиксели светят превъзходно и предлагат над милиард богати цветове и безкраен контраст. Ако размерът е от най-голямо значение, тогава изберете GX (предлага се и в 65-инчови и 55-инчови модели), в противен случай удобството на WX в размерите е трудно да се победи.

4К телевизор SONY: The 77-Inch Master Series A9G 4K OLED TV

Sony все още не са представили своите модели телевизори за 2020 г., така че трябва да продължим с Master Series 2019. Този телевизор все още се нарежда сред най-добрите 4K телевизори на пазара. X1 Ultimate на Sony е същият процесор, който японският електронен гигант използва за захранване на своите превъзходни 8K дисплеи, които се отличават с 66 милиона пиксела или осем пъти повече от този на 4K телевизор. 

Master Series A9G на цена от 5000 долара използва страхотен звуков трик, който липсва на останалите: собствената система на Sony Sound-from-Picture Reality. Тази екстра създава насоченост на звука чрез субуфери и двойни задвижващи механизми зад екрана, така че звуковите ефекти сякаш произхождат от мястото, на което се развива действието.

4К телевизор TCL: 8-Series 75-Inch 4K QLED

Това е първия в света телевизор, който използва новоразработена система, увеличавайки броя на зоните за локално затъмняване с усилване на контраста до почти 1000 (в сравнение със 160 зони в телевизора от 6-та серия на TCL със същия размер). Това води до много по-добър контраст, макар и не толкова добър, колкото по-скъпите OLED. С футуристичен дизайн от черен метал, този телевизор е на достъпна цена и е повече от прекрасен.

Ако искате да се наслаждавате на прекрасна картина и звук в домашни условия, един от тези 4К телевизори трябва да намери своето място в дома ви. Просто измерете подходящия размер и функциите, на които държите. 

Относно Николай Костов

Лайфстайл експерт със страст към луксозните стоки, брандове, дестинации и изживявания. От 16 години следя темата за луксозния стил и начин на живот, а от 2019-та година активно пиша за това. Собственик на CABANA Rooftop Beach Bar, София гайд и www.luxotica.bg