Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
10-те мотора, които си заслужава да притежавате през 2021 - Luxotica
Водещи новини

10-те мотора, които си заслужава да притежавате през 2021

Моторите са играчките на големите момчета, но ако познавате някой, който притежава мотоциклет знаете, че за тях тези превозни средства са много по-ценни. За повечето, те са символ на свободата, силата, а в някои случаи и на успеха. Някои мотористи дори не се доверяват на други да пипат или карат моторите им.

Мотоциклетите не винаги се нареждат в раздела на скъпите вещи, както например най-скъпите спортни автомобили или лимузини, които заемат първите места там. Въпреки това, някои мотоциклети се открояват като изключения, защото струват много повече от обикновено. В този списък имаме някои от най-изключителните машини, които някога са пускани на пазара.

Първоначално идеята беше да направим списък с 10-те най-скъпи мотора за 2021-ва, но информацията в мрежата за цените на един и същ модел се различава до толкова, че шансът да не е точна бе твърде голям. За това, съставихме списък с 10-те луксозни мотора, които смятаме, че наистина си заслужава да да притежавате.

Всеки от тях е уникален не само заради цената си, а притежава специфични характеристики, история или визия, която напълно го отличава и го нарежда сред най-желаните мотори в света.

10. Kawasaki Ninja H2R – $50,000

Стартираме списъка с един зашеметяващ мотоциклет, който се продава само за $50 000 – Kawasaki Ninja H2R. H2R е създаден специално за затворени състезателни писти. Усиленият с турбо карбонов звяр с мощност 300 к.с. беше пуснат на пазара за първи път през 2014 г. и достъпен само за ограничени пазари.

Ninja е създаден чрез обединените усилия на всички отдели на Kawasaki и е фактически произведен от тяхното аерокосмическо подразделение. Не е лошо за мотор с цена до 50,000 долара, нали? Ако сте фен на мощните пистови мотори, този наистина ще ви хареса.

9. Energica Ego 45 Limited Editon – $70,000

Ego45 е електрически мотоциклет от висок клас, който може да достигне скорост от 100 километра в час за малко под 3 секунди. Нещо повече, той е снабден с Bluetooth и мобилна връзка, които позволяват изпращането на данни за пътуването, времето за обиколка на писта и друга информация към приложение за смартфон.
Доста готин и бърз електрически мотор за 68,000 долара!

8. TRON Light Cycle – $77,000

Независимо дали сте почитател на новия или смятате, че оригиналният научно фантастичен филм от 1982 г. е по-добър, едва ли може да се спори кой филм е имал по-добрите мотори.

Реплика на футуристичния светлинен мотор е създадена от базираната в Калифорния компания Andrews Collection и продадена за 77,000 долара. Моторът има същата визия и е почти толкова добър, колкото и този от филмовата версия. Липсва му само лошата светлинна следа, която моторите оставят във филма.

С лека стъпка нагоре отиваме в шест цифрените суми и леко се отделяме от достъпната производителност, за да стигнем до уникални характеристики, които обуславят малко по-висока цена на етикета.

7. Ecosse Titanium Series Fe Ti XX – $300,000

Серията Titanium Fe Ti XX е най-модерният мотоциклет на Ecosse. Задвижван от 2,409 куб. см. двигател, който изкарва мощните 225 к.с. на задното колело, определено не е за случайни мотористи.

Теглото се поддържа възможно най-ниско, чрез широкото използване на леки материали като въглеродни влакна и титан, навсякъде, където това е възможно. Кожената седалката е дело на италианската луксозна компания Berluti.

Естествено, цялата тази технология и материали от висок клас си имат цена и в случая на Ecosse Titanium Fe Ti XX тази цифра е 300,000 долара.

6. Yamaha Roadstar Nehmesis – $500,000

Базираната във Флорида компания за персонализиране на мотоциклети BMS Choppers взе за основа Yamaha Road Star и го превърна в нещо наистина страхотно.

2.5-метровият крузър е доста впечатляваща гледка сам по себе си, но какво да кажем, ако му добавите златно покритие? Това направиха хората от BMS и нарекоха новата версия Nehmesis по името собственика на компанията Сам Неме, но и защото звучи наистина заплашително, което е плюс за такава агресивна, но стилно изглеждаща машина.

Сам Неме създава мотори по поръчка за богатите си клиенти, но счита за свой най-голям шедьовър, този мотор който е създал за най-взискателния си клиент, а именно – себе си. За направата му са отишли над 3000 часа, зтатното и хромовото покритие струват 25,000 долара, както и джантите и гумите. Цената за този екстравагантен чопър е огромните половин милион долара, но това не е продажна цена, а производствената стойност на машината.

Вероятно инвестиционната стойност на това произведние на изкуството, механиката, бижутерията и инженерната мисъл би била огромна. Когато единствения екземпляр излезе на пазара, той би струвал милиони.

5. Dodge Tomahawk V10 Superbike – $550,000

Този уличен звяр с мощност от 500 конски сили е снабден с 8.3 литров V10 двигател и идва направо от Dodge Viper. Теглото му е 680 килиграма и развива до 100 километра в час за шеметните 2,5 секунди! Твърди се, че моторът е способен да развие максимална скорост от над 480 км./ ч., а някои източници дори посочват теоритичната му горна граница от 675 км./ч.

Излишно е да казваме, че Tomahawk е различен от всичко, създавано някога. Той е концепция, разработена от Dodge през 2003 г., за да покаже техническите възможности на компанията. Моделът няма лиценз за ползване по пътищата, но кой знае, някой ден този научно фантастичен мотоциклет може да влезе в серийно производство. В момента Tomahawk струва приблизително 550 000 долара.

4. Lauge Jensen Goldfinger $850,000

Ако сте рапър или луксозна марка, знаете, че златото просто прави всичко по-добро. Имайки предвид този прост принцип, датският персонализатор на мотоциклетисти Lauge Jensen създаде Goldfinger.

Той е оборудван с двигател с двоен цилиндър с 1807 куб. см., който вади само 90 к.с. при 3200 об. / мин., което е, нека си признаем, не чак толкова впечатляващо.

Впечатляваща, обаче е позлатената му диамантена рамка. А това вече никак не е евтино. Цената на персонализиран мотор Goldfinger е около 850 000 долара.

3. Cosmic Starship Harley-Davidson $1,000,000 – $3,000,000

Друг начин да увеличите значително стойността на даден предмет е да го превърнете в произведение на изкуството. Ето защо, когато Джак Армстронг, художник, чийто стил е наречен Cosmic Extentialism рисува върху Harley, той получава също толкова страхотното име „Cosmic Starship“ както и огромен ръст на цената.

„Космически звезден кораб“ на художника Джак Армстронг е представен за първи път на 21 октомври 2010 г. в Марина Дел Рей, Калифорния и до сега остава един от най-скъпите мотори в света.

Според оценката, през 2010-та, това е първият и единствен Harley за милион долара. Десет години по-късно информациите за цената му варират между 1,5 и 3 милиона долара.

Джак Армстронг продава предимно на филмови звезди и мултимилионери. Като протеже на Анди Уорхол, картините му на дребно струват от 300,000 до 2,000,000 долара. Така, че това му произведение е било по-скоро от евтините, но към днешна дата инвестицията в него значително е увеличила стойността си.

2. Ecosse Spirit – $3,600,000

Вдъхновен от дизайна на автомобилите от Формула 1, този елегантен супермотор е проектиран с една цел: скорост от която да ти се свие стомахът. Гладкият, аеродинамичен корпус позволява на двигателя на Spirit да разгърне пълния си потенциал на пътя.

Фактът, че опитомяването на този звяр изисква от собственика първо да премине 2-седмичен курс на обучение в Ecosse е ясен индикатор за мощта, която Spirit има на пистата. Под бронята се намира четиритактов V4 двигател с над 200 конски сили, който може да изстреля мотора до максимална скорост от 370 км./ ч.

Досега са направени само десет бройки, всяка от които е с цена не по-ниска от 3,6 милиона долара.

1. Neiman Marcus Limited Edition Fighter – $11,000,000

Neiman Marcus Limited Edition Fighter е най-скъпият мотоциклет в света! Но как се стига до там, че един уникат получава най-високата цена, плащана някога за мотор?

Моторът произведен от Confederate Motor Company има проста, изчистена, минималистична, скелетна форма, която едновременно постига на високотехнологично и примитивно усещане. Рамата му открито показва структурата му от карбон, титан, алуминий и стомана, а двойният 2-литров двигател ускорява до над 300 километра в час, правейки го най-мощният моден аксесоар на две колела.

При произведени едва 45 бройки с цена от 110,000 долара, моторът е представен в коледния каталог на американската верига от луксозни универсални магазини Neiman Marcus. Въпросната машина получава толкова сериозно медийно отразяване, че предизвиква огромен интерес, който изстрелва цената до небесата.

На търг, при първоначална цена на мотора от 110,000 долара, търгът завършва с продажбата му за 11,000,000 долара. Да, това са 8 цифри и единадесет милиона долара, което прави Neiman Marcus Limited Edition Fighter най-скъпият мотор продаван някога.

Свързани статии

Модели каски за мотори и мотоциклети

Екстравагантни каски за мотор за мото-сезон 2021

Обожавате свободата! Искате да пътувате често и без излишни усложнения. Обичате да усещате вятъра, който …

Подарък за мъж. Най-добрите мъжки парфюми

Топ селекция на 20-те най-добри мъжки парфюма

Какво си мислите, когато чуете за парфюм? Може би си представяте нежен, женствен аромат, напомнящ …