Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Ексклузивна серия Montblanc High Artistry - Luxotica
Водещи новини

Ексклузивна серия Montblanc High Artistry

Montblanc отново разби границите на дизайна, с вдъхновена от Тадж Махал и династията на Великите моголи с единствена по рода си колекция High Artistry.

Моголската империя е ислямска държава, просъществувала на индийския субконтинент от 1526 до 1858 г. като до края на XVII век успява да обедини териториите на почти цяла днешна Индия и част от Пакистан.

Монблан почита великолепието на Моголските владетели, чрез своята нова, артистична серия скъпоценни инструменти за прецизно писане, изработени чрез технологично съвършенство и неограничена креативност.

Колекцията Montblanc High Artistry е вдъхновена от Тадж Махал – ислямски мавзолей от бял мрамор, разположен на южния бряг на река Ямуна, Индия. Построен през 1632 г., по поръчка на император Шах Джахан, за да стане гробница на любимата му жена.

Колекцията е съставена от „инструменти за прецизно писане“, всеки от които е произведение на ювелирното изкуство, в което са вложени дни на прецизно рязане и нагласяне на всеки камък, ръчно гравиране, емайлиране и сложна златарска изработка. Всяка писалка е с характерна лека извивка, която наподобява формата на традиционния моголски владетелски кинжал – символ на сила и власт на шаховете.

Montblanc Taj Mahal Unique Limited Edition Tears of the Moon

Капачките, в предната част са украсени с традиционни ислямски форми и декорации, наподобяващи монументалния купол на най-известната забележителност в Индия.

За разлика от предишните издания на колекцията High Artistry, тук няма клипс за закачане. Вместо това, се оформя едно голямо пауново перо, с което се реферира към позлатения паунов трон на Шах Джахан от 17-ти век, който е бил богато инкрустриран с диаманти, рубини и други скъпоценни камъни.

Montblanc Taj Mahal Unique Limited Edition Black Myth

От Монблан създават Limited Edition 1 Black Myth вдъхновени от легендата, описваща желанието на Шах Джанан да построи изцяло черно, огледално копие на Тадж Махал от другата страна на река Ямуна. Black Myth има дързък черно-бял дизайн и е изработена от солидно 18-каратово бяло злато ( Au 750 ) и е напълно инкрустрирана с хиляди черни сапфири и съвършено изрязани брилянти, наредени като паваж, един до друг.

Централният камък е 6.24 каратов, FL безупречно изрязан брилянт, заобиколен от кръг от плътно жълто 18-каратово злато и украсен с две влюбени птици, заобикалящи цвете. Писалката е символ на вечната любов на император Шах Джахан към съпругата му Мумтаз Махал.

Montblanc Taj Mahal Unique Limited Edition Insignia of Power

Писалката Insignia of Power (Символ на властта) е базирана на традиционния моголски кинжал, предаден на император Шах Джанан от баща му по време на коронацията. Кинжалът символ на власт и социален статус, става причина за създаването на този инструмент за писане и за използването на набор от рубини, подредени в традиционната шарка, характерна каменните настилки на Кундан.

В центъра е разположен стар F VVS 2 брилянт от индийска мина и сваляема 2.45 каратова капачка, която покрива миниатюрна емайлирана рисунка на маргаритка. С тази писалка се отдава почит както на управлението на Моголската династия, така и на първите индийски мини за диаманти и легендарните им камъни.

Свързани статии

Годежни пръстени

25 ТОП модела и техните тайни или как да изберем годежен пръстен

Любовта е във въздуха, а с нея идва и онова гъделичкащо чувство, че искате да …

Модерната класика на бижутата DubaiL

Бижутерия Maison DubaiL е много повече от адрес, това е стил, дух, семейство. Това са години на знания и опит, изчиствани във времето от изтънчената френска и международна клиентела, чиято безгранична лоялност е знак за сигурност и сериозност.