Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Освети красотата на света с Baobab collection - Luxotica
Водещи новини

Освети красотата на света с Baobab collection

Вдъхновението може да бъде открито във всичко. Но само истинските художници могат да използват вдъхновението, за да внесат повече красота в този свят. Особено красота, която може да ви разкаже история, без да използва думи. Такива са свещите от Baobab Collection, които са много повече от обикновени свещи: всяка от тях е произведение на изкуството със собствен дух, собствен аромат, собствена история. 

Светлината на свещите Baobab Collection беше запалена през 2002 г. и беше вдъхновена от очарователен танзанийски пейзаж. Но това беше само начало и днес има няколко великолепни колекции от ароматизирани свещи, в които може да откриете красотата на различните пейзажи от нашата красива планета. 

Идеите на всички колекции са родени в Белгия – страна, известна с творчеството си в сферата на декора. Но всъщност, свещите са мултинационални. Всички материали, използвани при направата им, са подбрани с максимална грижа, за да осигурят високо качество и удоволствие за всеки, който реши да се наслади на нежния им пламък. Уникалният аромат на всяка колекция идва от парфюмната столица на света, Grasse (Франция). Фитилите са изработени от египетски памук, снабден във Франция, което гарантира дълго изгаряне. Парафинът е избран в Германия според естетическия му вид и качеството на изгаряне. Стъклото е ръчно издуто от изключителните занаятчии в Полша.

Без значение колко високо е качеството на суровините, те се нуждаят от последния щрих на истински майстор, за да се превърнат в произведението на изкуството, което виждаме. Всички етапи на изработка на свещите се извършват ръчно. Стъклото се почиства и нагрява, а след това свещите се наливат в европейските работилници – отново на ръка. Последният етап от реализацията е внимателното ръчно прилагане на етикета и лентата на колекция Baobab. Свещите се доставят в елегантна черна кутия, направена от белгийски майстори. 

Повечето от свещите се предлагат в четири размера с височина от 10 до 35 сантиметра и приблизително време на изгаряне от 60 до 800 часа. Всяка свещ от колекция Baobab е много повече от обикновена свещ. Уникалният дизайн и луксозният аромат на всяка колекция я правят желано допълнение към всеки изискан дом.

Всяка колекция е посветена на специфична тема, която определя дизайна и аромата на всяка свещ от колекция Baobab. Един от най-ярките и забележителни примери е колекцията Modernista Raffia. Тя е съставена от четири уникални аромата и дизайна. Всяка свещ от тази колекция е изработена от естествена рафия, която е ръчно боядисана с естествени пигменти. Рафийското украшение е плетено от женска кооперация на Мадагаскар. Това е проект с кауза. В него участват 66 жени занаятчии от селската общност в Малагаси, което им позволява да изхранват семействата си.

Baobab е символична марка. Баобаб – дърво, което се откроява с изключителния си вид и масивни размери; такива са и свещите Baobab, които се открояват с впечатляващия си дизайн и необичаен размер. 

Вероятно точно това е истинският лукс: изключително изпълнение на продукт, който на пръв поглед е напълно стандартен.

Свързани статии

Тунки Халсън - художничката и пеперудите

Живот, любов и промяна в изкуството на Тунку Халсъм

Съвременната живопис изобилства с множество различни стилистични и концептуални подходи, но това, което кара някои …

Преносима мини камина на био етанол - настолна камина.

Дом без камина не е дом, но винаги може да поправите това

Представете си! Вечер, гледате любимия си филм или сериал в компанията на любимия човек. Отпивате …