Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
12 неща, които не знаете за луксозния шоколад Godiva - Luxotica
Водещи новини

12 неща, които не знаете за луксозния шоколад Godiva

Ето една загадка, която ще ви се прииска да опитате, веднага щом я отгатнете. Греховно вкусна е. Кара ви да се чувствате добре, когато сте стресирани. И може без съмнение да бъде наречена произведение на изкуството. Древните ацтеки славно и се наслаждавали като напитка, често смесена с чушки, а след това конквистадорите я занесли обратно в Испания, за да и се наслаждава и останалата част от света. Приветствана в испанския двор, тя се разпространява в Италия и останалата част от Европа, където нейната рядкост и прекомерна цена я правят специалитет, запазен за аристокрацията и висшето общество. 

Индустриалната революция и въвеждането на масово производство помогнаха нашата загадка да се превърне в достъпна за всеки почерпка и с времето да обиколи земното кълбо на търговски кораби и с войници, водили войни в далечни региони. Много малко култури и държави успяват да устоят на нейния незабравим вкус. Ще я откриете почти навсякъде, от Бостън до Пекин, от Будапеща до Кот д‘Ивоар. 

Разбира се,  говорим за шоколад. Белгийски шоколад. 

Знаете ли че, една от най-известните от всички шоколадови компании е белгийската фирма Godiva, открита през 1926 г.? Това, което на времето е било малко ателие в Брюксел, собственост на семейство Драпс, сега е световно известен бранд, който притежава над 600 бутика в повече от 100 страни в Северна Америка, Близкия Изток, Азия и Европа.

Екипът на майсторите на луксозен шоколад, които работят тук, включва група наградени шеф-готвачи, известни със сладките си изкушения – новатори, които могат да разчитат на науката, за да разработват рецепти, но създават шоколад, вдъхновен от аромати, подправки и най-новите тенденции в гастрономията, модата и архитектурата. 

През февруари 2016 г. Годива отпразнува деветдесетата си годишнина и направи медиите в Брюксел и цял ​​свят част от гала празненството. Шоколадов бонбон с подпис за юбилея бе създаден от майсторите сладкари на бранда, а познатата златна кутия получи нов дизайн от утвърдения белгийски художник Oli-B.

След почти един век искахме да разберем повече за Годива. Ето 12 интересни неща за компанията, които може би не знаехте. 

1. Пиер Драпс, основателят на компанията, кръщава шоколадовото си ателие GODIVA, защото е вдъхновен от древната легенда на лейди Годива от Ковънтри и както е известно, нейната страст, безстрашие и щедрост.

2. Godiva все още използва някои от оригиналните рецепти, разработени от основателя Пиер Дрейпс, включително пралините, които са съставна част в бонбони като Corail – кокосов крем с пълнеж, ароматизиран с ром, покрит с лешников пралин, допълнен с нугатин и след това покрит с тъмен шоколад.

3. Godiva има пет шеф-готвачи, които изработват бонбони и работят заедно като екип за изследване и разработване на нови шоколадови формули, откриване на нови аромати и създаване на нови начини за работа с шоколад. 

4. Всяка година майсторите на шоколад създават средно около 30 до 40 нови шоколадови рецепти и 11 нови сезонни колекции и контролират производството на около 290 милиона шоколадови бонбони в брюкселската фабрика на Godiva.

5. На екипа на Godiva е необходимо около година да работи върху нова концепция, да я тества, да се подготви за окончателна дегустация и след това да подготви рецептата за производство във фабриката.

6. Всяка година, бутиците Godiva потопят в шоколад приблизително 16 000 ягоди на час в деня на Свети Валентин.

7. През последните няколко години кампанията на компанията „Повече от просто шоколад“ представи нови продукти, които предлагат на клиентите шоколада като лакомство, което могат да си подарят на себе си или близък човек. Освен класическите бонбони, тази кампания включва също шоколадови лакомства, гевреци, покрити с шоколад, шоколадови шейкове, наречени Truffelatas и други сладки изкушения. 

8. Замразената напитка Truffelata може да изглежда като млечен шейк, но всъщност е чист шоколад и определено не се прави със сладолед. Вместо това, тя е направена със същите съставки, използвани за приготвяне на трюфели, които в зависимост от рецептата могат да съдържат:  лед с шоколад, ганаш, фондан, пралини, ядки, плодове и съставки. Напитката впечатлява с шестте си вкуса, сред които:  млечен шоколад и бисквитка Oreo®, шоколадова торта, осолен карамел, ягоди с ядки и круша с лешници.

9. Soft Serve на Godiva се предлага в три вкуса: тъмен шоколад, бял шоколад с ванилия и Swirl, който е вихър от двата вкуса. Сервира се в чаша или можете да го получите е в белгийски вафлен конус с връх, потопен в бял или тъмен шоколад с бадеми.

10. Godiva’s Reward Club предлага на членовете предимства, които включват, безплатно парче шоколад всеки месец в участващите бутици Godiva, подаръци за всеки изразходвани $ 20, безплатна стандартна доставка за една онлайн поръчка, специални оферти само за членове и нови съобщения за продукти всеки месец.

11. Един от любимите продукти на мнозина са ръчно потопените в шоколад плодове по ваш избор. Можете да избрете между узрели ягоди, боровинки, червени плодове, потопени в тъмен или млечен шоколад. А най-голямото удоволствие е да гледате как приготвят това изкушение направо пред вас. 

12. През 2012 г. Годива основава програмата „Лейди Годива“ в която иска да признае усилията, които жените полагат всеки ден, за да направят света едно по-добро място. Програмата отпразнува и подкрепя жените, които правят промяна по целия свят. Според компанията „Програмата„ Леди Годива “подчертава и почита изключителни жени, които въплъщават духа на лейди Годива чрез своите безкористност, щедрост и лидерство.“

Независимо дали сте фенове на класическия шоколад, луксозен шоколад, белгийски шоколад, обичате плодове потопени в шоколад или предпочитате шоколадови изкушения, Godiva има по нещо за всеки вкус.

Свързани статии

Портативна фурна за пица Ooni Koda

Стани Master cheff с портативната фурна за пица Ooni Koda

Партитата с компанията са едни от най-любимите на всички. Представете си: неделя следобед, приятна музика, …

Луксозни храни полезни за здравето

Въпреки, че луксозните храни идват със съответстващата им цена, има някои деликатеси, които предлагат и …