Johnnie Walker - лимитирана серия уиските за 200-годишнината на компанията

Johnnie Walker празнува 200-годишнина с 4 лимитирани уискита

Няма нищо по-приятно от това да отбележим важен повод с една шумна наздравица. Рожден ден, сватба или просто купон – алкохолната напитка е задължителна. Johnnie Walker обаче е с крачка напред и отбелязва своята 200-годишнина не с едно питие, а с цяла специална бутилка висококачествен алкохол… всъщност четири бутилки.

В чест на 200 години от основаването си известната дестилерия създаде  четири лимитирани бутилки уиски с неповторим дизайн, който да радва колекционерите и любителите на качественото уиски. За никого не е изненада, че празникът ще бъде запомнен дълго време и ще бъде отбелязан със стил. Новите издания включват:

  • Johnnie Walker Blue Label 200th Anniversary Limited Edition Design
  • Johnnie Walker Blue Label Legendary Eight
  • John Walker & Sons Celebratory Blend
  • John Walker & Sons Bicentenary Blend.

На вашето внимание… представяме ви 200th Anniversary Limited Edition Design. Самото уиски все още е онзи Blue Label, който ценителите познават и обичат. Бутилката обаче съдържа илюстрации по поръчка на градовете и държавите, които са допринесли за историята на марката.

Втората бутилка от поредицата е Legendary Eight – елегантно уиски, което е с една идея по-силно от Blue Label. Всяко от уискитата е произведено в дестилерията, в която John Walker е започнал да продава спиртни напитки още през 1820 година.

Третата бутилка е John Walker & Sons Celebratory Blend, вдъхновено от Old Highland Whisky от 1860 г. и се предлага в кутия, която при отваряне разкрива изображение на хранителния магазин на семейство Walker.

И накрая, но не на последно място – John Walker & Sons Bicentenary Blend, което улавя вкуса и аромата на първото уиски на Walker. То е комбинация от различни редки уискита, които са на поне 28 години, някои от които са произведени в отдавна затворени дестилерии като Pittyvaich, Cambus и Port Ellen.

„Всяко едно уиски от новата лимитирана серия внася перспектива в 200-годишната история на марката, а поднесено в ниска кристална чаша е перфектната компания на един специален повод“, казва Джим Беверидж, създател на лимитираната колекция.

Ако вече искате да се сдобиете с бутилка уиски от лимитираната серия, ще имате тази възможност през октомври. Въпреки, че цените все още не са официално обявени, известно е, че Legendary Eight ще се продава за $350, John Walker & Sons Celebratory Blend за $75 и John Walker & Sons Bicentenary Blend за $1,000.

Свързани статии

McLaren Artura - хибриден суперавтомобил

Artura новият супер хибрид от McLaren

Когато става въпрос за супер коли, името McLaren сякаш с лекота се появява в съзнанието …

Бентли преминава под ръководството на Ауди

От тази пролет Bentley е под ръководството на Audi

Пандемията през 2020 повлия на голяма част от бизнесите. Дори огромните компании с многомилионни приходи, …