Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Jacob & Co. Astronomia Tourbillon Baguette - Luxotica
Водещи новини

Jacob & Co. Astronomia Tourbillon Baguette

Повече от четвърт век Jacob & Co създава революционни часовници и изящни бижута, които завладяха звезди, политици, кралски особи и известни личности от света на часовникарството, Творенията на компанията блестят ослепително по червените килими и на кориците на списанията. С уникален талант за създаване на дизайни, които са толкова иновативни, колкото и ефектни, компанията прерасна в една от най-признатите луксозни марки в часовници и бижута.

В основата на компанията стои страстта, стремежът и творческата сила на основателя Джейкъб Арабо. С уважение към традиционната изработка, артистичност и способност да предвижда и реализира изящно фантастични бижута и уникални луксозни часовници, Джейкъб превръща необикновеното в реалност, чрез алхимия и модерна елегантност, която е в основата на компанията.

През 2014-та, смесвайки изкуство, бижутерия и висше часовникарско изкуство, от Jacob & Co. презентират много интересен часовник с екстравагантно движение, което наричат Astronomia Tourbillon. Сложният механизъм на часовника изисква много настройване, за да проработи и години на усилиена работа. През 2015 г. обаче Jacob & Co. Astronomia Tourbillon се завръща с нов дизайн на корпуса, в нова, обсипана с много диаманти версия наречена Jacob & Co. Astronomia Tourbillon Baguette.

Astronomia Tourbillon е наистина уникален, новаторски, луксозен часовник, който издига изкуството на часовникарството над Земята, над времето. Комбинирайки най-високото ниво на швейцарска изработка на часовници и хорологичните декоративни изкуства, за да създаде часовник, който е поетично, визуално изобразяване на небесния свят с всеки елемент, в постоянно, видимо движение. Всичко е под контрола на осцилатора в сърцето на три-осовия турбийон с орбитален дисплей на часовете и минутите.

Голяма част от движението се съсредоточава върху набор от четири стрелки, които се въртят около целия циферблат на всеки 20 минути. Две за часа и минутите и две, които държат минатюри, представляващи Земята и Луната. Земята е ръчно изрисувана вътху титаниево топче, а Луната е направена от сферично шлифован диамант, като е използван изключителен процес на рязане на диамант с 288 фасети. Този кръгъл брилянтни кара да се замислим, какъв би бил „нощният живот“ на нашата планета, ако Луната беше голяма диско топка.

Независимо дали ви харесва или не произведението на Jacob & Co., трябва да им се признае, че разбират, че представянето е важна част от индустрията за луксозни часовници.

Корпуса на Jacob & Co. Astronomia Tourbillon е с диаметър 50 мм и дебелина 25 мм и е изграден от 18k розово злато и има версия с и без диаманти. Страничните прозорчета и стъклото са от сапфир с водоустойчивост до 30 метра под водата.

Прави впечатление видимата липса на копчета и корони по корпуса. Механизмът се всъщност се настройва и управлява чрез две стерло-подобни сгъваеми корони отзад на корпуса. Механизмът който е най-интересният елемент на Jacob & Co. Astronomia Tourbillon, е в ексклузивният за Jacob & Co. калибър JCEM10, с 60 часа резерв от енергия и турбийон, който работи на 2.5Hz. Изненадващо, целият механизъм е произведен само от 235 части, което изглежда много ефективно предвид сложността на концепцията.

Във версията Baguette нощното, космическото небе на часовника е обсипано с общо 342 диаманта, шлифовани под форммата на багет и с общо тегло от 16 карата. Цената на Jacob & Co. Astronomia Tourbillon (без диаманти) е 540 000 швейцарски франка, а цената за Jacob & Co. Astronomia Tourbillon Baguette е 1 000 000 швейцарски франка (в момента около 1,015,000 щатски долара).

Внимание заслужават и следващите шедьоври от серията Astronomia: Zodiac, Planets Zodiac, Maestro, Solar Planets, Gambler, Casino, Spider, Octopus, Dragon, Flawless и има още над 20 други модела, разработени на базата на същия корпус, всеки съдържащ в себе си уникално произведение на бижутерското и часовникарското изкуство.

Свързани статии

Сравнение на часовници Seiko, Hamilton & Tissot

Три блестящи часовника на добра цена

Да изберете часовник в условията на сегашното изобилие на пазара от марки и модели хич …

8 тайни екстри при купуване на часовник от оторизиран дилър

При закупуване на часовник от оторизирани дилъри и бутици на марките има определени ползи, които …