Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Китай строи стадион за над 100000 зрители с формата на лотус - Luxotica
Водещи новини

Китай строи стадион за над 100000 зрители с формата на лотус

На 16 април, китайският строителен гигант Evergrande Group започна строителството на един от най-големите футболни стадиони на планетата в южния град Гуанджоу. Той ще е във формата на разцъфващ цвят на лотус, с капацитет от 100 000 зрители и ще е дом на големият хит на китайската Суперлига, отборът Гуанчжоу Евъргранде Таобао.

Стига стадионът на Барселона „Камп Ноу“, който в момента е с малко под 100 000 места, да не бъде разширяван, новият стадион ще стане най-големият на планетата като размер. Многоцелевият стадион Rungrado в Северна Корея, който също домакинства футболни мачове, ще остане най-големият спортен стадион в света по капацитет с обем от около 114 000 места.

„Стадионът с формата на лотус“ трябва да бъде завършен до края на 2022 година и ще струва около 12 милиарда юана (1,7 милиарда долара). В него ще има търговски и развлекателни зони, зони за хранене, 16 VVIP частни апартамента, 152 VIP апартамента, изключителна зона на FIFA, зали и други инфраструктурни пространства.

Компанията заявява, че иска да изгради стадиона, защото вярва, че Китай няма достатъчно професионални, специално създадени футболни стадиони и се надява, че подобни качествени съоръжения ще помогнат да се подобрят шансовете на китайския футбол да се приближи до този на някои от световните футболи нации.

Дизайнът с цвет на лотос е избран, защото това е традиционно китайско цвете, казаха от групата, а работата по проектирането беше извършена от базирания в Шанхай дизайнер Хасан А. Саед. Evergrande казва, че в бъдеще планира да изгради още два футболни стадиона в Китай за приблизително 80 000 зрители всеки.

Свързани статии

McLaren Artura - хибриден суперавтомобил

Artura новият супер хибрид от McLaren

Когато става въпрос за супер коли, името McLaren сякаш с лекота се появява в съзнанието …

Бентли преминава под ръководството на Ауди

От тази пролет Bentley е под ръководството на Audi

Пандемията през 2020 повлия на голяма част от бизнесите. Дори огромните компании с многомилионни приходи, …