Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Ваканция нa остров във Фиджи с частен самолет - Luxotica
Водещи новини
Почивка на частен остров във Фиджи

Ваканция нa остров във Фиджи с частен самолет

Всички сме го гледали във филмите. Група приятели се качват в частния си самолет, на който се забавляват няколко часа, а след това кацат на частен остров, на който да продължат забавлението, обградени от палми, лукс и тропическа атмосфера.

И, ако си мислите, че тези неща ги има само по филмите, или са привлиегия на свръх богатите, грешите! Вече и вие може да съберете група приятели, да се качите в частен самолет и да се озовете на частен остров за едно незабравимо парти. Всичко това е възможно с новия пакет от Laucala Private Island и Fiji Airways.

От първи ноември 2020, двете компании пуснаха съвместния си проект, който предлага ексклузивно изживяване. То включва чартърен полет на борда един от новите самолети Airbus A350-900 XWB на авиокомпанията, последвано от ползване на частен остров, намиращ се близо до основния курорт. Подходящ за компании от до 20 души, пакетът, който започва от $672 000 за минимум седем нощувки, включва също достъп до частния терминал PS в LAX, частни вътрешни чартърни полети във Фиджи, всички храни, напитки и дейности на острова,  дори тест за Covid-19 при кацане.

Тъй като заради обстановката в света в момента, Fiji Airways могат да осъществяват само полети с товари до март 2021, това е начин за тях да възстановят част от дейността и загубите си. Пътуването започва от Лос Анджелис, където гостите ще имат достъп до терминала PS (известен преди като Private Suite) за регистрация преди заминаване, охрана и почивка (и отново за освобождаване от митници и имиграция при връщане). Това напълно премахва транзита през главното летище, който може да бъде отнемащ време и досаден.

Когато се качите в самолета, ще може да се насладите на бизнес клас, оборудван с Collins Aerospace Super Diamond легла, обърнати в конфигурация 1-2-1. Така, само след няколко часа удобна почивка, ще се озовете във Фиджи. При кацане на летище Нади, пътниците ще бъдат придружени до Premier Lounge на Fiji Airways, за да освободят багажа си и да преминат тестове за Covid-19 насаме, преди да се качат на самолета King Air, който ще ги заведе до острова.

Като единственият остров във Фиджи, който има одобрение от Министерството на здравеопазването, да предложи този вид услуга, Остров Лаукала е определен за официална карантинна зона – което позволява на гостите да избегнат карантината, задължителна за всички, които посещават Фиджи.

Заради извънредното положение в света в момента, Фиджи изисква пътниците да си направят PCR-тест за Covid-19 14 дни преди заминаването, след това отново 72 часа преди полета: Отрицателните резултати от теста трябва да бъдат представени и одобрени от Министерството на здравеопазването на Фиджи, преди да бъде издадено разрешение за влизане в страната. При пристигането си във Фиджи гостите трябва да преминат трети тест и да бъдат под карантина в продължение на две седмици в държавно упълномощено и наблюдавано място.

Но благодарение на съгласието си с Министерството на здравеопазването, частният остров Laucala е превърнат в „карантинен балон“, което означава, че за първите от 12 до 24 часа, докато излязат резултатите от третите тестове, гостите могат да се разхождат из острова спокойно, тъй като технически са под карантина. Ако третият тест се окаже положителен, засегнатият гост ще трябва незабавно да напусне острова (на цена от 5500 долара) и след това или да напусне Фиджи с частен самолет (за своя сметка), или да бъде поставен в изолация на местно ниво, докато останалата част от компанията е готова да се върне обратно.

Забавлението започва, когато преминете през всички тези подробности. Тогава, цялата компания ще може да се насладите на острова с площ 3000 акра, осеян с бели пясъчни плажове, тюркоазени лагуни, обширни градини и зелени хълмове. Тук може да се насладите и на редица спортни и развлекателни съоръжения, да се гмуркате, да се разходите с кон по плажа или да се отпуснете в СПА центъра.

Ресторантите и баровете сервират селекция от западна, азиатска и местна кухня, допълнена от богат списък с вина и коктейли. В същото време могат да бъдат организирани специални тематични вечери, като барбекюта на плажа.

Всички вили за гости разполагат със собствени басейни и наскоро подобрен интериор. Пакетът е достъпен за от двама до 20 гости, като цените започват от $672 000 (за двама до 10 пътници) и $682 000 (за 11 до 20 гости) за седем нощувки, включително Fiji Airways и вътрешни полети, достъп до PS и всички ястия, напитки и дейности.

За да преживеете най-много от пътуването до екзотични дестинации, обърнете се към професионален туристически консиерж. RAIDO TOUR може да ви посъветва кога и къде да отидете, какво да видите и в каква последователност. Любезните консултанти ще направят резервациите за полети, хотели, ресторанти и екскурзии, а за вас ще остане само ангажимента да им се насладите. Вижте повече на: www.raidotour.com

Относно Николай Костов

Лайфстайл експерт със страст към луксозните стоки, брандове, дестинации и изживявания. От 16 години следя темата за луксозния стил и начин на живот, а от 2019-та година активно пиша за това. Собственик на CABANA Rooftop Beach Bar, София гайд и www.luxotica.bg

Свързани статии

Екскурзия до Тбилиси Грузия

Екскурзия до Грузия и Армения – там където Европа и Азия се срещат

Южен Кавказ е сравнително малък регион, но на негова територия място успяват да намерят три …

Идеи за пътуване в Европа през есента

Идеи за пътуване в Европа през есента

Какво си мислте, когато чуете думата ЕСЕН? В съзнанието на мнозина, мисълта за есента предизвиква …