Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Новият бизнес самолет Bombardier Global 5500 - Luxotica
Site icon Luxotica

Новият бизнес самолет Bombardier Global 5500

Ако искате да летите с луксозен самолет на дълги разстояния, без да се налага да прекарвате часове за зареждане на междинни летища, желанието ви може да стане реалност с бизнес самолета Bombardier Global 5500.

Цената на самолета не е известна, но първият бизнес самолет Global 5500 е купен веднага след слизането му от производствената линия, от клиент „чиято самоличност няма да бъде разкрита“ съобщиха от базираната в Уичита, Канзас компания Bombardier. Новият самолет Global 5500 има дължина на полета от 10 900 километра, което е с 370 километра повече от планираното и 1300 километра повече от най-близкия си конкурент, със същата скорост.

Внушителната дистанция на летене, дава възможност на самолета да се придвижи от Сао Пауло до Париж или от Лос Анджелис до Москва без да спира за дозареждане. Самолет цена.

Двигателите 5500 Rolls Royce Pearl осигуряват максимална скорост от 0,90 маха, близка до скоростта на звука, без да я надхвърля, а оптимизираните криле осигуряват наистина плавно управление.

Собственикът на първия самолет не иска да се дава информация за вида на обзавеждането и броя места в неговия самолет и цената, но при стандартното серийно подреждане кабината побира до 16 пътници.

Global 5500 има и най-просторната пътническа кабина в своя клас, с широчина от 2,41 м, височина 1,88 м. и дължина 12,40 м. С толкова пространство, може да бъдем сигурни, че комфорта на пасажерите е подсигурен, независимо от продължителността на полета.

В стандартен Bombardier Global 5500 са обособени три отворени пространствени зони: основен салон, кухня и частна зона за собственика на самолета. В тях формата и функцията се смесват в зашеметяваща визуална среда. В основния салон, седалките се завъртат, така че през деня може всеки от пасажерите да работи или обядва, след което да се обърнат в конферентна формация и да се проведе събрание, а вечерта, всеки да вечеря, да полегне и да почине докато гледа как света преминава под краката му.

Най-нови технологии поддържат свързаността с Интернет и забавленията на борда. Пътниците, могат да запълват времето на полета с гледане на филми и предавания на 4K телевизори с голям екран, част от мултимедийния център на самолета или да ползват бърз сателитен интернет през WiFi мрежата на борда.

За комфорта на пътниците са добавени нови технологии, като филтрираща система Pũr Air с високопроизводителен HEPA филтър, която елиминира 99,99% от алергените, патогените и вирусите докато осигурява на кабината чист въздух на всеки 90 секунди. Системата загрява и охлажда свежия въздух по-бързо от която и да е друга система със свеж въздух, като същевременно поддържа влажността в перфектни норми.

Самолетът е оборудван и с патентована седалка Nuage, която има уникални функции за накланяне назад до положение за сън, повдигане на краката и подглавника, въртене на 360 градуса и плавно и лесно преместване напред и назад.

Пилотската кабина на Bombardier Vision е първата, която използва технология, която от компанията наричат „true combined vision“. Тя представлява допълнителен прозрачен дисплей, който наслагва инфрачервени и изкуствени изображения на терена, и допълнителна информация в помощ на пилотите и се използва за безопасно кацане дори и при най-тежки метеорологични условия.

Дейвид Коул, президент на Bombardier Aviation, заяви, че първите самолети 5500 имат специално значение за компанията, тъй като са завършени по време на пандемията Covid-19. „Нашите служители в Уичита поеха рискованата работа да довършат интериорите както за Global 5000, така и за Global 5500“, казва Коул в изявление.

Компанията е предприела „извънредни мерки“, за да защити здравето на своите служители и клиенти, като същевременно поддържа и работи за установяване на най-високи стандарти за безопасността на полетите, защото по-сигурните полети в небето, означават по-добър бизнес за всички от индустрията.

Цената на новия самолет е индивидуална и се определя от конфигурацията и оборудването, което клиента ще избере, за това в сайта на производителя не е посочена базова цена на самолета.

Богатата история на Bombardier, започва преди 50 години, още със създаването на първите частни самолети. Още от тогава, тя е напредничава, с поглед в бъдещето и дух на иновация, въплатен в нейните служители и самолетите, които с гордост произвежда. Тези черти, заедно със съвършенната инженерна мисъл и восококачествената майсторска изработка са вложени и в новия Bombardier Global 5500, за да се получи едно технологично съвършенство в небето.

Exit mobile version