Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
The Devil’s Keeр – най-скъпият дебют в историята на уискито - Luxotica
Водещи новини
Ирландско уиски

The Devil’s Keeр – най-скъпият дебют в историята на уискито

Мнозина твърдят, че възрастта е без значение и в много случаи е точно така. Любовта няма възраст. Щастието също. Но когато става въпрос за луксозен, висококачествен алкохол, възрастта е всичко. Именно това иска да ни покаже Ирландския производител на уиски Craft Irish Whiskey Co, който през ноември тази година пусна в продажба най-старото в света, тройно дестилирано уиски.

С 29-годишното, тройно дестилирано уиски, кръстено със запомнящото се име The Devil’s Keeр, брандът не просто иска да покаже на света колко важни са годините за качествения алкохол. С пускането на продукта, те се надяват да възстановят славата на Ирландия като един от най-добрите производители на уиски в света.

Въпреки че държавата е известна със създаването на уискито през 14-ти век, през следващите векове репутацията на Ирландия като производител на качествено уиски страда за сметка на алкохола, произведен в Шотландия. Craft Irish Whisky Co. иска да промени това като произвежда висококачествено уиски, което влиза в графата „Луксозно“.

Уискито The Devil’s Keep, започва своето пътуване в американски дъбови бъчви, използвани преди това за съхранение на бърбън. След това се прехвърля във френски дъбови бъчви, в които преди се е помещавал гъст портвайн. А на финал, уискито отлежава известно време в девствен, унгарски дъб. Тази „света троица“ на отлежаването придава на алкохола опушен профил с нотки на ванилия, карамел и препечена захар.

Всяка бутилка Devil’s Keep се съхранява в две специално изработени кутии, обезопасени с ключалка в японски стил. В допълнение към бутилката, проектирана от Tiago Russo, кутиите съдържат и гарафа с чиста ирландска изворна вода, буркан малцов ечемик, същият, от който се приготвя напитката, и две стъклени чаши, създадени, за да допълнят комплекта. Но това не е всичко. В комплекта ще получите и малка бутилка Angel’s Shire!

В индустрията е известно, че когато уискито отлежава, малка част от него се изпарява през бъчвата и отива във въздуха. Това се нарича Angel’s shire, а единствените, които са го усетили, са онези, които се разхождат между бъчвите.  Сега, обаче, The Craft Irish Whisky Co. предлага на своите клиенти невероятната възможност да се докоснат до тази „ангелска“ течност, която носи със себе си същия ванилов аромат както самата напитка.

„В продължение на много години Шотландия доминира на пазара на уиски, благодарение на огромната гама от продукти, които предлага. Ако потърсите по-сериозно, може да намерите както много евтино Шотландско уиски, така и уиски от среден и висок клас. Но въпреки техните опити да завземат напълно пазара на уиски, що се отнася до ултралуксозен алкохол, първото място все още е свободно“ заяви в изявление основателят Джей Брадли. „Родена от разговор с покойния ми баща, The Craft Irish Whisky Co. има една единствена мисия: да създава най-добрите уискита, които Ирландия е правила и да предефинира глобалните възприятия за лукс“.

Възрастта на Devil’s Keep не е всичко, което го отличава от останалите уискитa. С цена от 10 000 евро (около 11 840 долара) това е и най-скъпият дебют в историята на уискито.

Ако всичко това ви звучи привлекателно, можете да си вземете бутилка на уебсайта на Craft Irish Whisky.

Относно Николай Костов

Лайфстайл експерт със страст към луксозните стоки, брандове, дестинации и изживявания. От 16 години следя темата за луксозния стил и начин на живот, а от 2019-та година активно пиша за това. Собственик на CABANA Rooftop Beach Bar, София гайд и www.luxotica.bg

Свързани статии

Луксозна текила от Тесла

Трябва да опитате текилата на Tesla. Да, Тесла!

Известните марки имат склоността да сменят посоката и да създават напълно различни продукти от тези, …

Съхранение на пури

Хумидорът Emperador на Imperiali Genève – безспорен фаворит в света на пурите

Повечето кутии за пури са евтини дървени кутии, чиято единствена функция е да съхраняват пури …