Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Kusmi Tea: ексклузивни вкусове и аромати от векове - Luxotica
Водещи новини

Kusmi Tea: ексклузивни вкусове и аромати от векове

Не са много марките, които могат да се похвалят с такава интересна и наситена със събития история. Да станете свидетели на последните монарси на Русия и падането на империята, да преминете през две световни войни и да срещнете най-големите успехи през 21-ви век – тази сага за чая Кусми все още не е приключила.

Повече от 150 години най-добрите майстори създават ювелирни произведения на най-изисканите чаени вкусове и аромати. В тази уникална съкровищница има един изключителен пример, скъпоценна бяла перла – Le thé blanc Alain Ducasse, първият бял чай на Kusmi, резултат от сътрудничеството между Kusmi Tea и готвача Alain Ducasse.

Дългото пътуване на чая Кусми започва през 1867 г. в Санкт Петербург, когато Павел Кусмичоф, младеж от селско семейство, става собственик на малка чаена къща. Това е сватбеният подарък от неговия работодател, търговец на чай, който е впечатлен от потенциала на Павел и става първият му наставник в изкуството на смесването на чая.

Новата чаена къща е огромен успех. Ароматните комбинации от китайски чай, карамфил и цитрусови кори стават любимите напитки в двора на царя. През 1880 г. Павел създава чаена смес „Bouquet de Fleurs“ за дъщеря си Елизабет, а през 1888 г. представя сместа „Княз Владимир“ в чест на 900-годишнината от възкачването на престола на Владимир Велики, владетел на Света Русия. Така, с времето, „Принц Владимир“ се превърща в една от най-разпознаваемите смеси на чая Кусми.

В края на 19 век Павел Кусмичов отваря 11 офиса в Русия, а славата на неговата чаена къща постепенно достига Европа. През 1907 г. Павел решава да изпрати своя наследник, по-големият си син Вячеслав, в Лондон, който по това време е известен като столицата на чая. Тук Вячеслав става експерт по чай и се доказва като талантлив бизнесмен: под негово ръководство отваря първият британски филиал P.M. Kousmichoff & Sons.

Руската революция от 1917 г. принуждава семейство Кусмичов да продължи чаената си експанзия в чужбина. Те започват с Париж. Новата работилница се намира на 75 Avenue Niel (днес, тя е известна като Les Ateliers K и служи като място за обучение на персонала и партньорите на Kusmi Tea). Столицата на Франция става родното място на чаената къща „Кусми“.

В следващите десет години, бизнесът на Кусмичови просперира основно благодарение на представителите на руската емиграция във Франция. Kusmi Tea отваря нови магазини в Ню Йорк, Берлин, Хамбург и Константинопол. Новите филиали на чаената къща се появяват в престижни квартали и на други големи европейски градове – от Лондон до Загреб. Въпреки това, Вячеслав премества основния бизнес в Берлин, като взема предвид голямата руска диаспора в този град.

Днес, Kusmi Tea е силна марка и авангарден експерт в света на чая, който майсторски съчетава традиционните и модерни начини за приготвяне на изключителни чаени смеси, търси нови подходи към творчеството и бизнеса и изгражда нови партньорства за създаване на уникални продукти.

Бидейки внимателен към проблемите на съвременния свят, Kusmi Tea е много повече от просто луксозна марка чай. Една от страничните дейности на компанията е защита на жените. Не е чудно, че компанията се грижи за точно за жените, именно те съставляват мнозинството от клиентелата на чая. Три години подред марката подкрепя засегнатите от рак на гърдата – например част от постъпленията от най-продаваните смеси бяха дарени на местни асоциации в различни страни. От 2011 г. компанията е партньор на Женския форум за икономика и общество ( Women’s Forum for the Economy and Society ) – събитие, което дава гласност на гледната точка на жените по ключовите икономически и обществени проблеми.

Също така, Kusmi Tea се гордее с партньорството си с WWF Франция по два интересни проекта. Първият е насочен към удвояване на популацията на дивия тигър (животното, което е дълбоко свързано с регионите за производство на чай) и достигане на 6000 диви животни до 2022 г. А вторият проект е свързан със значително увеличаване на процента на изкупуване на био и отговорно произведен чай , Kusmi Tea се насочва към екологично чисти производители и доставчици на чай с подкрепата на WWF Франция.

Асортимент за царе и любители на здравословния начин на живот

Kusmi Tea е известен със своите емблематични рецепти – повече от 100 разновидности, като започнем от най-класическите и стигнем до най-оригиналните смеси. Вносни цели чаени листа и внимателно подбрани първокласни съставки се използват за приготвяне на всяка от тези чаени рецепти.

Първото семейство чайове Кусми беше “Russian Flavour” („Руски вкус“) – изключителните смеси от чистите черни чайове и цитрусови плодове. Изненадващо, ароматните рецепти на Prince Vladimir, Anastasia, Bouquet de Fleurs, St Petersburg и Troika се превърнаха в гурме израз на духа на Руската империя.

Класическите черни чайове в Кусми са представени с Ceylon, Earl Grey и Darjeeling , съчетани с фини аромати на ванилия, червени горски плодове и карамел. Това са оригиналните и изискани вкусове на добрия живот.

Вкусът и ароматът на юбилейния чай са създадени да изразят чистота и свежест. Това се подсилва и от кутията, използвана като опаковка. Тази безупречна бяла кутия е украсена с хиляди диамантоподобни фасети, като комплиментира ценността на чая, поставен в нея. Опаковката е направена във фабриките на Paul Lagache, стара фирма, известна с красивите си кутии.

Има и подаръчен комплект, който би бил перфектен подарък за истинските любители на чая. Комплектът съдържа 120 г кутия с чай, в комплект с изключителна чаена чаша, украсена със същите фасети.

Последният бленд Alain Ducasse White Tea е много специална смес за Kusmi Tea по много причини. Въпреки това, компанията никога не спира да експериментира и да търси нови идеи, вкусове и аромати.

А това означава, че чашата никога няма да бъде празна и сагата продължава!

Относно Николай Костов

Лайфстайл експерт със страст към луксозните стоки, брандове, дестинации и изживявания. От 16 години следя темата за луксозния стил и начин на живот, а от 2019-та година активно пиша за това. Собственик на CABANA Rooftop Beach Bar, София гайд и www.luxotica.bg

Свързани статии

Ирландско уиски

The Devil’s Keeр – най-скъпият дебют в историята на уискито

Мнозина твърдят, че възрастта е без значение и в много случаи е точно така. Любовта …

Луксозна текила от Тесла

Трябва да опитате текилата на Tesla. Да, Тесла!

Известните марки имат склоността да сменят посоката и да създават напълно различни продукти от тези, …