Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Хумидорът Emperador на Imperiali Genève – безспорен фаворит в света на пурите - Luxotica
Водещи новини
Съхранение на пури

Хумидорът Emperador на Imperiali Genève – безспорен фаворит в света на пурите

Повечето кутии за пури са евтини дървени кутии, чиято единствена функция е да съхраняват пури и аксесоарите към тях. Но, ако сте истински ценител на пурите и искате да превърнете пушенето на пури върховно удоволствие, а съхранението им в олицетворение на професионализма, запознайте се с Emperador от Imperiali Genève. 

Emperador е най-изключителния, престижен и високотехнологичен хумидор, който някога е произвеждан в света. Погледнат отвън, единствено трите индикатора за температура и влажност на въздуха вътре, остатъчната батерия и броя на съхраняваните в момента пури, могат да ви подскажат за връзката на фината механика с изключителната технология.

В този ненадминат хумидор, може да съхранявате до две дузини поръчкови пури и може да бъде ваш за скромните един милион швейцарски франка (1048 000 щатски долара).  Това го прави едновременно една от най-скъпите и технологично усъвършенствани кутии за пури в историята.

Emperador е нещо повече от скъпа кутия. Той е сейф за пури, които са толкова скъпи, че буквално са обвити в злато. С размери 70 х 45 х 30 см (27 х 18 х 12 инча), ръчно изработеният черен хумидор съдържа в себе си 2675 компонента и 33 микропроцесора в комбинация с автентичен швейцарски часовник, който показва всичко – от времето, до това кога трябва да се почисти пепелта. 

Според Imperiali, Emperador се различава от стандартните хумидори, тъй като в него няма дърво. Вместо това е направен от стъкло Alucobond с лазерно заварени вложки, композитни влакна, структура от алуминиева сплав, затворена между два тънки метални листа алуминиево-цинково-медна сплав с висока устойчивост, експандиран полиуретан, експандиран полистирен и флексатейн. Има и антибактериални и противогъбични материали, аерогел за изолация, заедно със злато, никел-паладий и родиево покритие, като всичко това е завършено с черен лак.

Причината за това е, че Emperador разчита на сложна система от механика и електроника, които изискват изключително висока степен на точност, като запазват здравината и лекото тегло. Това е луксозен артикул, който показва своите механични характеристики, като същевременно внимава да скрие всички свои електронни компоненти, включително сензори.

На пръв поглед Emperador изглежда като много добре полирана черна кутия с вграден фиксиращ механизъм и аналогови показания за относителна влажността и температурата в хумидора, показва оставащата на енергия и броя пури, останали вътре. Въпреки това, под тази привидна простота компютърен процесор следи всяка отделна пура веднъж на минута и настройва средата, за да я запази в най-добро състояние. 

Първата технологична характеристика, която привлича вниманието към Emperador, е самолетният часовник, направен по поръчка и поставен в средата на заключващия механизъм. Изграден от майстор часовникар в Швейцария, той има 323 части, циферблат „Clous de Paris“ и е „навит ръчно“, но потребителят не го навива. Вместо това електрическото задвижване завърта скритото намотателно стъбло по предварително програмиран график.

Буквите на името на компанията, които ще откриете на капака, всъщност са бутони за управление, които натиснати, активират интегриран LCD дисплей. След това потребителят въвежда личен секретен код чрез позлатените букви, механизмът за отваряне се задейства и капакът плавно се отваря автоматично, за да разкрие пурите, съхранявани вътре.

Според Imperiali, Emperador има първата в света система за саморегулиране на влажността, която гарантира постоянно ниво на влажност от 70 процента и температура от 16º до 18º C (61 до 64 ° F). Разбира се, тези настройки могат да се променят в зависимост от вашите лични предпочитания. 

Охлаждането се постига с помощта на термоелектрически охлаждащи клетки, които използват ток за установяване на топлинен дисбаланс, който затопля едната страна на клетката и охлажда другата, причинявайки конденз. Два модула от тези клетки се използват за регулиране на температурата и за овлажняване на отделението с помощта на циркулатор на въздуха. Има и отделен кондензатор за извличане на влага, ако влажността стане твърде висока.

Що се отнася до самите пури, това са пури 24 Grand Cru, направени от смеси от подбрани тютюни от долината Джамастран в южен Хондурас и долината Джалапа в северна Никарагуа. Те са увити в листа от тънко златно фолио, които очевидно не влияят на вкуса или изгарящите им качества и са защитени в отделни стъклени тръби, които се наблюдават постоянно от микропроцесорите на кутията. 

Освен че се грижи за пурите като за златни кюлчета, Emperador се предлага с три съответстващи аксесоара, поместени в специално чекмедже – резачка за пури, запалка и пепелник.

Резачката за пури е толкова високотехнологична, колкото самият съндък. Тя може или да отреже върха на пурата, или да я пробие с избрана дълбочина, използвайки сложен механизъм, който е толкова прецизен, колкото снайпер. Потребителят вкарва пурата, подрежда я с помощта на лазер, след това гилотината или иглата преминават в действие, а изрезките се събират и изхвърлят автоматично. Всичко това може да ви звучи малко сложно, но тази технология ще бъде високо оценена от всеки, чийто пръст  поне веднъж попаднал в резачката за пури. 

Вторият аксесоар е запалката. Натискането на плъзгач активира механизъм за отваряне, който разкрива въртяща се горелка. Електрически мотор отваря клапана на 25-миллилитров резервоар за газ и искра запалва пламъка. Не е изненадващо, че той също така включва инфрачервен приемо-предавател за следене на нивото на втечнен газ в резервоара.

И накрая, пепелникът също има високотехнологично въртене със сензор за близост, който разпознава кога пура се приближава и за стотни от секундата автоматично отваря диафрагмата, за да приеме пепелта. През останалото време пепелника стои затворен, за да не може да бъде издухана пепелта от пурата навън.

И след всичко това, ако искате да се сдобиете с такава кутия, добре е да знаете, че Emperador се предлага в ограничен брой от 12 номерирани единици годишно за един милион швейцарски франка (1048 000 щатски долара).

Свързани статии

Ирландско уиски

The Devil’s Keeр – най-скъпият дебют в историята на уискито

Мнозина твърдят, че възрастта е без значение и в много случаи е точно така. Любовта …

Луксозна текила от Тесла

Трябва да опитате текилата на Tesla. Да, Тесла!

Известните марки имат склоността да сменят посоката и да създават напълно различни продукти от тези, …