Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
The Residence – ексклузивният частен клуб на София - Luxotica
Водещи новини

The Residence – ексклузивният частен клуб на София

В центъра на София, точно срещу парламента, се намира единствения по рода си елитен частен клуб в България. Тук ще се насладите на гостоприемство от най-висока класа, безупречно обслужване, изящен интериор, първокласна гурме кухня и качествени културни развлечения сравними с най-добрите ресторанти и клубове в света.

Снимки и текст: The Residence club

Самата сграда на клуба е един от бисерите в архитектурата на София от началото на 20-и век. Строен през 1906-1907 г. за бившия кмет на града Димитър Яблански, този уникален и изящен шедьовър носи подписа на прочутия австро-унгарски архитект Фридрих Грюнангер. Пищната декорация е дело на декоратора на българската царска фамилия Андреас Грейс. Решена външно в стил нео-барок, с отделни ренесансови елементи, къщата е украсена с вътрешни орнаменти в стил рококо.

Официално обявена за културен паметник с национално значение през 1955 г., тя претърпява мащабна и детайлна реставрация, за да възвърне оригиналния си блясък. През 2011 г. вратите се отварят отново – за членовете и гостите на най-елитния частен клуб в България.

The Residence е ексклузивен частен клуб, базиран на грижлива селекция на членовете си и концепцията за духовно и социално общуване сред уютна и спокойна среда. Членската такса се плаща на годишна база и всяко заявление за членство подлежи на одобрение от управата на клуба. 

Ресторант Residence е и безупречно място за официални, делови и лични срещи. Ценителите на фината храна, избраните напитки и персоналното обслужване ще се насладят на стилен обяд или вечеря при всяка своя визита. Винената листа включва впечатляваща селекция от над 500 марки и реколти и е считана за най-добрата в България.

Най-горният етаж е посветен на модерния и култов Encore Music Bar, най-доброто място за всякакви частни събития, достъпно ексклузивно по заявка. Дискретен отделен вход осигурява достъп до бара чрез асансьор.

През топлите месеци на разположение е уникалната лятна градина – автентичен оазис на лукса, потънал в богата зеленина и цветни аромати, допълнени от фини напитки и гурме блюда, включително Тепаняки грил и наш собствен азиатски готвач.

Голям бар, перфектно озвучаване и вентилация, и широко място между масите осигуряват пълен комфорт за гостите ви. Музика, танци и забавления тук се чувстват у дома.

Снимки и текс: The Residence club

Клубът е идеалният избор за фирмени събития, промоции, семейни празници и други празнични поводи. Екипът ни добре разбира нуждата от подобна елитна локация за растящия делови и социален живот в София и е готов да приема престижни събития, които ще позволят на повече хора да оценят това наистина уникално място.

Свързани статии

riva-privee Paris

Яхтите Riva Privée отвориха заведение и в Париж

Има малко неща в живота, по-добри от това да се качите на яхта Рива. Известният …

лайфстайл, заведения, луксозни, клубове, ресторанти, спа центрове, скъпи, напитки

7 европейски заведения, които да посетите през 2021

Когато пътешестваме в други страни, искаме да се потопим в атмосферата, да опознаем местните обичаи, …