Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Истинска защита за дома и ценните ви вещи - Luxotica
Водещи новини
Система за сигурност на частен музей

Истинска защита за дома и ценните ви вещи

От векове, неприкосновеността на личния живот и сигурността са сред най-важните неща, за заможните хора, които притежават скъпи предмети и луксозно жилище.

В средновековието хората са копали ровове, за да предпазят замъците си от нашествие. Днес собствениците на луксозни жилища използват малко по-модерни и технологични методи за защита, като алармени системи, сейфове и достъп с биометрични данни. Модерните къщи разполагат с арсенал от най-съвременни системи за сигурност – от външни камери за наблюдение с нощно виждане до таванни устройства, които разпръскват лютив спрей при влизане с взлом.

Според наскоро публикуван доклад от Luxury Portfolio International, 82% от хората с немалка финансова възможност в света казват, че личната поверителност никога не е била толкова важна за тях, колкото сега. На американския пазар 76% от заможните купувачи казват, че наличието на интелигентен дом е много важно за тях заради модерните технологии, които могат да помогнат за защитата на собствеността им.

По-голямата част от анкетираните (61%) казват, че сигурността е най-важното нещо, което трябва да се има предвид при закупуването на жилище. 39% от хората искат система за домашна сигурност, която да може да се управлява чрез мобилно устройство, докато 38% искат да могат да заключват и отключват врати чрез телефона си.

Системи за пръстови отпечатъци, високотехнологични ключалки и още много други нови технологии ни позволяват да си осигурим сигурността, от която имаме нужда. Тя е още по-важна, ако притежаваме скъпо струващи вещи. От бижута до документи, всички те могат да бъдат защитени, благодарение на модерните технологии и новите изобретения в сферата на сигурността. Ето няколко уникални продукта, които ще ви помогнат да защитите по-добре себе си и най-ценните си вещи.

Сейф за часовник Döettling Colosimo

Въпреки че изглежда малък и лек, сейфът Döettling Colosimо не трябва да се приема несериозно. Германската компания за безопасност създава този 11-инчов куб, наречен по ирония на съдбата на чикагския мафиот от началото на 20-ти век в Big Jim Colosimo, като най-малкия сейф в света. Съдържанието на малкия куб, с не толкова малката цена от 23 800 долара, е защитено от монтирана отпред трицифрена комбинирана брава, 16 заключващи болта, 32 позлатени зъбни колела и заключващ механизъм, покрит с плоча от минерализирано стъкло. Döttling може да оборудва сейфа със система за навиване на часовници или с хумидор от неръждаема стомана, а при покупката му ще получите подходящо оборудване за монтаж, за да предотвратите кражбата на самия сейф.

Куфарче за документи Tumi с ултра-висока защита

След две години изтощителни тестове, компанията за туристически аксесоари Tumi представи един от най-добрите си продукти до момента: бронирано куфарче. За онези ръководители, които търсят допълнителна защита на документите си, компанията произвежда само 28 броя от модела, всеки с цена от 6000 долара.

Куфарчето, може да послужи и като защита при срелба, ако бъде вдигнато пред тялото от носещия го.

Тайната зад високоустойчивата структура на куфарчето е Tegris – полипропиленов термопластичен композит, създаден от Milliken, компания, която използва материала за създаване на защитна екировка за играчи от NFL, шофьори на NASCAR и военен персонал.

Сейф за защита на ценни произведения на изкуството

Щом стане въпрос за защита на ценности германският строител Buben & Zörweg издига концепцията „гледайте без да докосвате“ на ново ниво, с най-новото си решение за сигурност за частни музеи Buben & Zörweg. Изработена от модулни секции от огнеупорна неръждаема стомана и защитно стъкло, почти 882-килограмовата, бронирана инсталация позволява ценни вещи да бъдат едновременно защитени и изложени на видно място.

Съоръжението разполага с опцията  „двупосочно огледало“, която позволява позволява съдържание, като ценена скулптура или картина, да бъде видимо само след включването на осветителната система на частния музей. При изключено осветление, виждате просто отражението си в огледалото.

Снабден с огнеустойчиво стъкло, сейфът се превръща в рай и за важни документи. Прозрачното стъкло с дебелина почти инч може да издържи до 100 удара от чук. Когато прозорецът е отворен, черният велурен интериор, който е с размери приблизително 31,5 на 50,5 на 19,5 инча, може да бъде защитен от аларма с лазерна мрежа, която може да се синхронизира със системата за сигурност на дома. Сейфът също така използва патентованата система за заключване с пръстови отпечатъци на Buben & Zörweg, която е сертифицирана от VdS, независимата германска служба за противопожарна защита и проверка на сигурността.

Портативна допълнителна ключалка за врата

Ако искате да осигурите допълнителна защита за дома си. Или пък искате да се чувствате спокойни, когато пътувате и отсядате в различни хотели и AirBnB, тази портативна ключалка от Addalock е тук за да помогне.

Тя представлява преносима ключалка на вратата, която може да се използва на повечето врати, които се отварят навътре. Тя е проектирана, за да предложи допълнителна безопасност, сигурност и защита на вашето пространство. Ключалката за врата Addalock осигурява допълнителна безопасност и поверителност, докато сте вкъщи или в частна стая. Тя се инсталира за секунди, без да са необходими инструменти и може да се използва, както за входната врата, така и за вътрешни врати като вратата на детска стая, или вратата в общежитието, например. Може да вземете ключалката със себе си и когато пътувате, независимо дали сте в хотел, отсядате в AirBNB.

Ключалка за врата с пръстов отпечатък Ultraloq UL3

Ultraloq е може би най-голямото име, когато става въпрос за специални биометрични брави, но тук ще откриете много повече функции от просто скенер за пръстови отпечатъци, с които можете да експериментирате.

Водоустойчива, готова за работа на открито или на закрито, способна да се използва на повечето стандартни врати, работещата на батерии UL3 ви дава много възможности, когато става въпрос за заключване и отключване. Функцията за пръстови отпечатъци може да съхранява до 95 пръстови отпечатъка едновременно, докато потребителите или гостите също могат да отворят вратата с код или стандартен ключ.

Катинар с пръстов отпечатък Cduta Fingerprint Padlock

Ако искате да осигурите допълнителна сигурност за нещо малко като шкафче, в което побирате ценни вещи, този катинар с пръстов отпечатък Cduta е вашето решение. Вече няма да се налага да запомняте четирицифрена комбинация или къде сте оставили ключа си. Единственото, което трябва да направите, е да оставите пръста си върху четеца.  Акумулаторната батерия поддържа приблизително 3000 отключвания след 90-минутно зареждане, а в паметта могат да бъдат запомнени едновременно до 20 пръстови отпечатъка. 

За тези, които се тревожат за безопасността на ключалката, компанията посочва, че тялото е направено от цинкова сплав, докато скобата от неръждаема стомана трябва да я направи устойчива на рязане, прах и ерозия.

Не забравяйте, че добрата защита ви носи спокойствие. С луксозния дом си купувате удобство, красота и комфорт. Но трябва да се погрижите да ги защитите. Инвестицията в умна система за дома е скъпа, но се оправдава, защото не по-малко важно от това да релаксирате във ваната след дълъг работен ден е да знаете, че когато се приберете в дома си след почивка или дълъг работен ден, всичко ще си бъде на мястото.

Според специалистите, сигурността е едно от най-важните неща и за купувачите на нови жилища. Те търсят домове, създадени с грижа за сигурността и проектирани така, че да могат да бъдат инсталирани допълнителни системи за сигурност, ако е необходимо.

Интелигентните устройства за сигурност, освен че могат да ви уведомят дали някой се опитва да нахлуе в дома ви, могат да ви спестят разходи за отопление и енергия. Когато управлявате климатика от телефона си, например, може да си спестите разходи за ток, който бихте имали, ако нямате възможност за тази дистанционна връзка.

Относно Николай Костов

Лайфстайл експерт със страст към луксозните стоки, брандове, дестинации и изживявания. От 16 години следя темата за луксозния стил и начин на живот, а от 2019-та година активно пиша за това. Собственик на CABANA Rooftop Beach Bar, София гайд и www.luxotica.bg

Свързани статии

Марк Зукърбърг сигурност

Сигурността на Марк Зукърбърг струва до $10 милиона годишно

В технологния свят, в който средата около нас се развива изключително бързо е нормално и …

Научи как се отключва катинар без ключ

Научи интересно умение с този комплект

Искате да убиете малко време по време на карантината? Или просто навън е толкова студено, …