Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Перфектното предложение за брак или как тя да каже „Да“ - Luxotica
Водещи новини

Перфектното предложение за брак или как тя да каже „Да“

Предложението за брак е специален момент, който вие и вашата половинка винаги ще си спомняте. За това е необходимо да се постараете, така че да имате интересна история за разказване на приятелите и децата ви. Може и просто да си лежите вкъщи и спонтанно да я попитате „Искаш ли да се оженим?“ и тя пак да каже „Да“. Но това едва ли ще е нещото, което тя иска да разкаже на приятелките си, когато те я попитат „Той как ти предложи?“. Не я карайте да се притеснява от липсата на романтика в този толкова важен жест.

И така, независимо дали сте гаджета от гимназията, запознали са ви приятели, били сте в една компания или сте се срещнали случайно в бар, ако усещате, че е време за следващото стъпало във вашата връзка, време е да направите перфектното предложение за брак. Естествено, няма едно наистина перфектно предложение, иначе всички щяхме да ползваме само него, нали. Има милиони различни начини да направите предложение за брак, а това кое ще изберете зависи от вашите характери, какво харесва тя, какви възможности ви се отдават, с какъв бюджет разполагате и колко хора може да включите в предложението. Но всяко нещо с времето си.

Годежни пръстени от MyWedding София

Преди да направите предложението за брак

Уверете се, че и тя е на същата вълна. Не би могло да е по-сконфузно, ако тя все още няма намерение да се омъжва… или поне не за вас… или пък ако изобщо не сте гаджета. Започнете отдалече, можа да я попитате как си представя връзката ви в бъдеще. Може да споменете, че един ден искате да се ожените и я попитайте какво мисли тя по въпроса. Ако сте притеснен, че такъв разговор може да изглежда като предложение за брак, може изобщо да не влизате в тази тема, ставайки въпрос за вас двамата. Може да използвате, че ваш приятел наскоро е предложил на половинката си и да я попитате тя какво мисли тя за това и си отворете ушите добре, за да чуете сигналите.

Бъдете най-доброто гадже в седмиците преди предложението. Шансовете тя да каже да, ако напоследък постоянно се карате, или постоянно излизате с приятели и не ѝ обръщате внимание, биха били минимални. Тя не иска да изкара цял един такъв живот с вас. Бъдете мил, галантен, романтичен, говорете с нея, заведете я на почивка, изкарвайте си добре и чак тогава пристъпете към предложението за брак. Седмиците преди предложението трябва да са толкова хубави, колкото тя би искала да е хубав животът ѝ с вас след брака. Внимавайте и да не пресолите манджата. Правете всичко с мярка и такт и ако тя каже „да“ не бързайте да прекратите всички усилия. Все пак целта не е само да се ожените, но и да останете заедно за цял живот.

Ако тя е традиционалистка, може да обмислите варианта първо тайно да поискате ръката ѝ от родителите ѝ. Това освен, че би им направило приятно впечатление, заради уважението към тях, може и да ги направи ваши съюзници за перфектното предложение. Все пак, ще ви трябва точният ѝ размер за годежния пръстен, а в това начинание майка ѝ може много да помогне, като вземе на заем един от нейните пръстени, който да занесете в бижутерията, за да го премерят.

Първото и най-важно за едно перфектно предложение за брак е годежният пръстен. Няма предложение за брак без годежен пръстен. Всичките ѝ приятелки ще искат да го видят, а и конкурентите ви ще трябва да знаят, че тя вече е приела предложението ви.

Годежните пръстени са всякакви видове – от злато, бяло злато, розово злато или платина, но това което винаги ги обединява е, че всички те имат диамант или диаманти.

Казват, че цената на годежният пръстен трябва да е между 3 и 6 ваши заплати. Не всеки може да си позволи това, но колкото по-красив и с по-голям камък е пръстена, толкова по-големи са шансовете тя да каже „да “. Може вместо диамант да се спрете и на вариант с по-голям цирконий, но какво ли ще ѝ говори на нея това за вас и това, което бихте направили за нея. А и все пак, в годежния пръстен се влага много символика – кръга, като символ на безкрая и диаманта, като най-твърдия материал на Земята, способен да понесе много, без да се разруши.

Като модели има най-различни пръстени – с един централен диамант, с централен брилянт и сателитни камъни, изцяло покрит с брилянти корпус, спираловидни, с нестандартна отворена форма със свързващ камък по средата, с камъни във формата на сърце и т.н. Това, което трябва да знаете, е че по-малките камъни са по-изгодни, за това, например един пръстен с един еднокаратов диамант ще струва по-скъпо от пръстен с много малки диаманти с по-малък размер с общо тегло един карат. Добър вариант е годежен пръстен със седем по-малки диаманта, събрани в общ ансамбъл. Така всеки диамант изглежда като фасет на един по-голям централен диамант. На пръв поглед годежния пръстен изглежда, като с един голям 0.60 ct. централен диамант, а всъщност може да са 7 малки 0,05 ct. диаманта с общо тегло 0,35 карата.

Нека не забравяме, че макар спомена за перфектното предложение, да остане с вас завинаги и от време на време ще си го спомняте, то тя и всички хора около нея ще виждат пръстена ежедневно. За това не пестете и вземете нещо наистина впечатляващо, което показва вашата любов и с което тя ще се гордее.

Изберете подходяща кутийка. От момента на закупуването, до момента на подаряването ще мине известно време, а вие ще трябва да може да го скриете и да го пренасяте незабелязано до мястото. Понякога в бижутерията от която ще купите пръстена, може да няма подходяща кутийка, която да става за скрито носене. Не се притеснявайте да купите кутията от друго място или друга бижутерия. Една силно подута кутия в джоба на панталоните ви, може и да развали изненадата.

Препоръчваме ви да изберете годежен пръстен от нашите партньори от Сватбен център My Wedding София, на адрес: София, бул. „Александър Малинов“, блок 601 (срещу Бизнес парк София)

Годежни пръстени от MyWedding София

Сега, след като имате годежния пръстен, помислете за това къде и кога е най-подходящото място за да направите предложението за брак. Помислете си за това какво ще кажете и ако трябва си нахвърляйте бележки от които накрая да извадите най-доброто. Речта ви трябва да е кратка, да съдържа какво харесвате в нея, момента в който сте разбрал за това, че тя е човека, който искате в живота си, защо тя е човека и най-главното, завършете с въпроса „Ще се омъжиш ли за мен?“ или „Ще ме направиш ли най-щастливия мъж на света, като станеш г-жа ….?“

Не забравяйте, това е само подготовката. Преди да направите перфектното предложение за брак имате още много работа. Трябва да се заемете с организацията на цялото събитие. В зависимост от това кога и как възнамерявате да го направите, може да сте само двамата на красиво място, може да сте заедно с приятели или пък с роднините ѝ. В различна степен, допълнителни хора могат да бъдат посветени в тайната и да участват във вашето предложение. Може дори да наемете професионална фирма, която да подготви всичко за вас, за да мине цялото събитие без стрес и засечки. Това, че използвате професионалисти, не означава, че я обичате по-малко, а само че искате всичко да е перфектно.

Осигурете си фотограф или видео заснемане. Ако предлагате в ресторант, може да дадете телефон или фото апарат на сервитьора и да го помолите да не спира да снима, когато подходящият момент настъпи. Няма да е лошо и да го предупредите, кога точно очаквате да се случи това, за да не се окаже, че точно тогава е отишъл до кухнята или сервира ястието на други гости на ресторанта.

Фотограф може да бъде и някой от вашите приятели, които „случайно присъстват на събитието“. Един мой приятел, беше изпратил приятелката си на почивка във Филипините с компанията им, а той под предлог, че уж имал работа „останал в България“. След два дена, докато компанията била на плажа, за изненада на вече настоящата му жена, той пристигнал с яхта с голям надпис „Ще се омъжиш ли за мен?“. Няма да ви казвам, колко изненадана била тя, да го види там и особено с такова предложение, защото всички приятели, вече очаквали яхтата и има тонове снимки и видеа от събитието. А след това, всички се качили на яхтата, за да го отпразнуват.

Друг приятел, нае професионална фирма, за да му направят филмов трейлър с който да предложи на приятелката си. В уречения ден поканил всички приятели и двете им семейства в малко кино, което бил наел само за тях, за да „гледат нов български филм“. Единствените хора в киното, освен тях, са били фотографите и видеографите, които през цялото време тайно снимали какво се случва и реакциите на бъдещата булка. Когато филма започнал, малко по малко тя разбирала, че това не е случаен трейлър и започнала да вижда него и себе си в кадрите, за да завърши с перфектното предложение, на което тя каза „да“.

Имайте предвид, че за нея това е не само изненада, а може и да е шок. Тя почти сигурно не е очаквала да получи предложение точно тогава, нито по начина по който ще и предложили, за това не я пришпорвайте с отговора. Може да я оставите за момент да си поеме дъх, да я прегърнете и да прецените правилния момент в който да поставите годежния пръстен на ръката ѝ, а може и тя да ви изпревари и сама да си подаде ръката и да отговори с „да“.

Предложението не спира само с приемането му. Трябва и да го отпразнувате. Ако сте в ресторант, сега е момента да ви донесат охладена бутилка шампанско. Ако сте с приятели, отидете на ресторант или бар за който сте направил резервация и всичко ви е предварително приготвено и украсено. Ако сте вкъщи с родителите, сега е момента те да изнесат всичко, което те вече са приготвили за почерпката (защото са знаели какво предстои). Колкото по-дълго продължи този момент, толкова по-весело.

Е добре, де, но как точно да предложите. Някакви идеи?  Ето няколко, в зависимост от времето, броя на хората и бюджета, който може да заделите.

Романтично място

Поканете я на разходка. Може да е в планината, до красив водопад, на връх с красива гледка или по залез слънце, край морето, а защо не и нощем в ясна нощ, я която се виждат безброй звезди. И на това най-красиво място, докато преживявате съвършенството на момента, я погледнете и споделете това, което си подготвихте като реч, докато заставате на коляно и изваждате кутията с годежния пръстен от джоба си. Помислете за светлината, ако вече става тъмно, трябва да измислите, как тя все пак да види пръстена, но мисля, че за това вече измислиха светещи кутийки.
Организация: Лесна
Бюджет: Малък

Публично място

Ако сте от типа хора, които харесват удобството, повече от планинските пътеки и морския пясък по кожата, едно класическо предложение би било в романтичен ресторант с прекрасна гледка. Някои мъже изчакват перфектния момент, за да извадят годежния пръстен от джоба си, а други го пускат в чашата с шампанско на дамата си, трети поръчват от кухнята да го скрият в десерта. Макар, че на мен лично това ми се струва малко опасно, да не го погълне бъдещата булка, след като много хора го правят, явно им се получава, и изненадата е налице.
Организация: Лесна към средна
Бюджет: Малък към среден

Изненадващ колаж

Уговорете се с уличен художник, да ви направи шарж в който вие предлагате на любимата си. Той може предварително да нарисува вас на коляно пред нея с годежния пръстен и надпис „Омъжи се за мен“. Историята може да варира, но един пример би бил докато минавате покрай художника да отидете и да го попитате да ви нарисува шарж, а той да отговори, че може би има нещо подходящо за вас. Когато ви покаже шаржа, тя ще изпадне в шок и докато гледа към детайлите на картината, няма да забележи, как вие вече сте измъкнал пръстена, застанал сте на коляно в същата поза от рисунката и ѝ задавате съдбовния въпрос.
Организация: Средна
Бюджет: Среден

Пътуване в чужбина

Е, коя жена не си мечтае да ѝ предложат на екзотично място? Бора Бора, Бали, на плажа в Малдивите. А може и да е до красив фонтан в Рим или пред Айфеловата кула. Определено ще има за какво да разказва, а ако се сдобиете и с фотограф, с който предварително да сте се уговорили, как да се разположите спрямо забележителността може да ви се получи много добре. Може да изглежда сякаш той минава случайно и запленен от момента ви снима, а някак си вечерта тези снимки се оказват в пощенската ви кутия. Представяте ли си изненадата ѝ и какво ще се случи същата вечер във Facebook и Instagram!

Ако не сте по романтичните пейзажи, а искате да сте сигурни, че тази жена ще бъде с вас в бури и вятър, може да я заведете на пътуване към себе си и вас по пътя El Camino. Това е много сериозен преход по пътя на пилигримите през почти цяла Испания и когато пристигнете в края му и изпитате удовлетворението от това, което сте преживяли и постигнали заедно, да ѝ кажете, че искате да извървите целия си живот с нея.
Организация: Средна
Бюджет: Среден към голям

Предложение в хотела

След дълъг ден в разглеждане на забележителности, отидете на ресторант, на бар, а когато се приберете в стаята, там ще ви чакат запалени свещи, розови листенца, бутилка шампанско, плодове и гореща вана. Не забравяйте да кажете в колко часа ще се приберете, за да подготвят от персонала всичко необходимо за вашата важна вечер. На тавана изпишете с флуоресциращи лепящи се букви: „Ще се омъжиш ли за мен?“. Когато си легнете и изгасите лампите, изчакайте в тъмното, за да получите нейния отговор. После празнувайте.

Организация: Средна към трудна
Бюджет: Висок

Флаш моб

Запишете се на уроци по народни танци или други танци, сприятелете се с трупата и ги помолете да направят флаш моб, докато се разхождате по централна улица. Изведнъж както си минавате се чува музика и „случайните хора“ започват да танцуват хоро, например. Помолете приятелката си да останете и да погледате. Забелязвате, че всеки човек има лист с изписана по една буква, но надписът е разбъркан. Изведнъж и вие се присъединявате към тях, а хората бързо се преподреждат след вас, така че да се образува надписът „Омъжи се за мен“.  За това предложение, ще е хубаво да имате някой или няколко хора, които да заснемат видео.
Организация: Сложна
Бюджет: Нисък

Приключение в града

Ако бъдещата ви съпруга е авантюристична, спонтанна и ентусиазирана, може да и организирате малък градски куест. Нека всичко да започне с писмо-загадка, което ще намерите вкъщи, което ще ви отведе до нова загадка, свързана с ново място или забележителност, на което ще намерите следващата гатанка за решаване.

Местата може да са свързани с това къде сте се запознали, любимото ви заведение, първата целувка, загадките може да са надписани на гърбовете на ваши снимки, които да намирате, може да са в сантиментални предмети, като първото плюшено мече, което сте ѝ подарил, или пък да си вземете кафе от Старбъкс и вместо имената ви, там да е написана загадката за следващата ви локация и т.н. Всяка от тези загадки ще ви води до следващата, а последната ще я накара да намери кутийка с пръстен. Какво ли означава тя?


И това ще е добра история за разказване. Тук трябва да внимавате, разходката да не стане прекалено дълга и тя да се измори или отегчи. И е добре да разположите наблизо приятели, за да не бъдат намерени загадките и най-вече годежния пръстен от някой, който не участва във вашето приключение.

Организация: средна към сложна
Бюджет: нисък

Романтична закуска

Приятелката ви има здрав сън и трудно се буди, тогава е идеална за следващото предложение за брак. Сутрин докато спи, поставете годежния пръстен на ръката ви, а малко по късно я събудете с поднос със романтична закуска – кафе, фреш, палачинки, шоколад, плодове и букетче цветя. Оставете я сама да забележи пръстена на ръката си и чак тогава я попитайте съдбовния въпрос.

Организация; Лесна
Бюджет: нисък

Романтична фото сесия

Поискайте да си направите романтична фото сесия на място, което и двамата харесвате. Докато обсъждате вариантите за място, я оставете тя да го избере. Трябва да е красиво, впечатляващо  и романтично. Може да е на мостче в парк, в градината на любим ресторант, край морския бряг и т.н. наемете професионален фотограф и видеограф с дрон, наконтете се и отидете на снимките. И точно сте загрели след първите снимки, време е да извадите годежния пръстен и да зададете въпроса. За да е по-интересно, може да поставите пръстена в кутия пълна с живи пеперуди, които може да закупите от специализирани фирми. Когато тя отвори кутията, а пеперудите се разлетят, тя ще намери в нея вашият годежен пръстен. А след време, ще може да видите и как е изглеждало всичко това и отстрани.

Организация: Средна
Бюджет: Среден към висок

Преобразете мястото

Може да наемете цяла зала, ресторант, градина или място в парка, което екип от професионалисти да украсят до такава степен, че да ѝ се замае главата. Да има свещи, светещи лампички, цветя, балони, шампанско, ленти и т.н. Ще ви трябва и някаква история, защо отивате точно там, може би всичката тази украса ще се вижда отдалеч, но дори и да не намерите какво да кажете, това което сте направил с мястото, за да го направите специално за нея ще я остави без дъх.
Организация: Сложна
Бюджет: Висок

Наемете яхта

Докато сте на почивка, може да и предложите да наемете яхта за след обяда. Вече много от компаниите предлагат и възможност за предложение на яхта, могат предварително да ви я декорират, както и да се осигурят 360 градусово заснемане с дрон и фотограф, а представяте ли си какво ще се случи, когато малко след предложението ви, от трюма излязат най-добрите ви приятели…

Вариация на това, когато наблизо няма море или е зима, е да наемете лимузина, като направите предложението си, малко преди да пристигнете на мястото от където ще вземете приятелите си, за което ще знаете само вие и следва парти в лимузината.

Организация: Средна към сложна
Бюджет: Висок

Ще спрем със списъка идеи за перфектно предложение за брак до тук и ще оставим останалото на вашето въображение. И запомнете, ако нямате намерение да предлагате брак на приятелката си, не се навеждайте, за да си завържете обувката докато сте около Айфеловата кула в Париж.

Годежни пръстени от MyWedding София

Относно Николай Костов

Лайфстайл експерт със страст към луксозните стоки, брандове, дестинации и изживявания. От 16 години следя темата за луксозния стил и начин на живот, а от 2019-та година активно пиша за това. Собственик на CABANA Rooftop Beach Bar, София гайд и www.luxotica.bg

Свързани статии

Годежен пръстен - годежни пръстени

Годежен пръстен – какво трябва да знаем преди да го купим

Вие сте гаджета от гимназията, запознал ви е общ приятел, били сте колеги или сте …

Теория на привличането: Какво харесват жените в мъжете

Противно на очакванията, че мъжете са по-уверени от жените, представителите на силния пол често страдат …