Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Pearl Royal – най-скъпият шах в света - Luxotica
Водещи новини
Pearl Royale

Pearl Royal – най-скъпият шах в света

Ако играете шах, най-вероятно знаете и колко различни вида шах има на пазара. Стандартните сетове отдавна са заменени от стъклени и каменни. Но дори те остават на заден план пред Pearl Royal.

Създаден от австралийския художник Колин Бърн и инкрустиран с над 500 карата диаманти, Pearl Royale се превърна в най-луксозния шах в света. Цената му достигна 4 милиона долара… и то с причина. Както може би се досещате, шахматните фигури са изработени от 18-каратово бяло злато и са украсени със сапфири, диаманти и перли от Южно море, откъдето произлиза и името на шаха.

Създаването на великолепния шахматен комплект Pearl Royale не е било никак лесна задача. Целият комплект е е изящно произведение на изкуството – чисто съвършенество, създаден с много внимание и прецизност към всеки детайл.

Заради изключителната си цена, красота и лукс, комплектът беше изложен само веднъж в художествената галерия в Бевърли Хилс, Калифорния. Създателят му планира да го направи отново, но този път да доведе някои от най-големите шахматисти в света, да се състезават в турнир на този шедьовър. Звучи страхотно, но колко ли фокусирани ще бъдат шахматистите върху играта? Дали блясъкът на диамантите няма да ги разсейва?

Този лимитиран комплект се продава за 4 милиона долара и идва с всички необходими сертификати за диамантите и скъпоценните камъни и предизвиква любителите на шаха да изиграят най-екстравагантната и блестяща игра, която някога са играли!

Свързани статии

Голф игрище, голф правила, стикове за голф, правилата на голфа

Правила на голфа за начинаещи

Голф правила. Когато преди 14 години за първи път се заинтересувах от играта, изпитах огромно …

Стикове за голф, вдъхновени от Bentley Continental GT

Bentley Motors е основана на 10 юли 1919 г. За стогодишнината от основаването си, компанията …