Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Съвети за избор на маска за сън - Luxotica
Водещи новини
Най-добра маска за сън

Съвети за избор на маска за сън

Искате да спите непробудно и дълбоко всяка вечер, а сутрин да се будите отпочинали и свежи? За целта, имате нужда от правилната среда, в която да се отдадете на пълноценен сън. Най-добрата среда за сън може да се определи като пещера: хладна, тиха и тъмна. Спането в пълна тъмнина може да е разликата между това да се въртите цяла нощ и да спите дълбоко, а на сутринта да се събудите енергични и готови за подвизи. 

Маските за сън могат да направят това за вас. Трябва обаче да изберете правилната, за да сте сигурни, че магията може да се случи. Но как да разберете коя е най-подходящата маска за сън? Има 4 критерия, на които трябва да обърнете внимание, ако искате да изберете най-подходящата маска и да се радвате на спокоен сън. Ето кои са те: 

До колко маската блокира светлината 

Тъй като цялата идея на маската за сън е да блокира светлината, първото нещо, за което трябва да следите, е маската, която сте избрали, да прави точно това. Потърсете маска, която е направена от дебел, плътен и непрозрачен плат. Многослойните или ватирани тъкани ще свършат още по-добра работа в този случай. Ако една маска има мемори пяна около очите и носа, за да осигури по-добро прилягане на маската към лицето ви, толкова по-добре. Има някои маски, които блокират само най-ярката светлина, докато други блокират 100% от светлината и ви осигуряват пълен мрак. 

За да разберете от каква маска имате нужда, отделете малко време, за да разгледате обстановката в спалнята си. Колко тъмна е тя вечер? Колко плътни са щорите или пердетата ви? Когато си отговорите на тези въпроси, ще можете да изберете дали маската да блокира 100% светлината или не.  

Как маската прилята на лицето ви

Ако вашата маска за сън е прекалено свободна, тя ще се измества през нощта. От друга страна, ако е прекалено стегната, тя ще се впива в главата ви и ще предизвиква болка. Нито едно от тези неща не трябва да се случва с маска, създадена да ви помогне да спите по-добре! Ако купувате маска онлайн, вероятно няма да можете да я пробвате. В този случай, най-доброто решение е да изберете маска, която може да се регулира. 

Формата на окото

Лицето на всеки е изваяно по различен начин. Лицето ви е уникално и това се отнася и за формата на очите ви. За това, когато търсите маска за сън, важно е да намерите такава, която пасва идеално на лицето ви. Може дори да потърсите маска, която има специално изработени участъци за очите ви. Така ще можете да отворите очите си дори с маската, без да се притеснявате, че ще ги натиснете и без неприятни усещания. 

Търсете мека материя, която осигурява хладно усещане

Очите ви и кожата около тях са деликатни. Ето защо е важно да се уверите, че маската ви ги защитава максимално. Вътрешната част на вашата маска за сън трябва да бъде направена от гладка, дори хлъзгава тъкан, която да охлажда кожата ви и да ви помогне да избегнете появата на бръчки. Освен това трябва да е гладка и мека, за да не ви безпокои изобщо през нощта, ако се въртите в съня си. 

Чудите се коя маска за сън е най-добрa за вас? Ако мислите да използвате тази маска предимно за пътуване, по-добре стойте далеч от маската с мемори пяна, която ще тежи повече. В този случай изберете маска от тънка, лека материя.

Ако закупувате маската си за домашна употреба и особено ако спите до прозорец, осигуряването на 100% тъмнина е ключово. В този случай маска с вложки от мемори пяна или индивидуални участъци за всяко око може да бъде по-добра идея. 

Както е добре известно, добрият сън е един от ключовите фактори за здраве и дълголетие. Ето защо е изборът на маска за очи е ключов, ако искате да спите спокойно всяка нощ.

Свързани статии

POD система за дезинфекция

Дезинфекция на дрехи от вируси и бактерии с POD

Живеем във времена, в които чистотата и здравето са по-свързани от всякога. Прибирате се вечер …

Шапка против оплешивяване

Oплешивяване? Забравете за това със Zero T Cap

Оплешивяването е един от най-големите проблеми на всеки мъж. Независимо дали косата ви е все …