Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Корекция на бюста – всичко което трябва да знаете - Luxotica
Водещи новини
Всичко което трябва да знаете за увеличаването ня бюста със силиконови импланти

Корекция на бюста – всичко което трябва да знаете

След като се потопихме във вълнуващия и пленителен свят на пластичната хирургия и запознавайки се с магията на ринопластиката, е време да обърнем специално внимание на най-женствената и сексапилна част от тялото на дамите, а именно женската гръд. Символ на красота, женственост и сексапил, красивият, оформен и стегнат бюст се е превърнал в еталон за красота и само през 2017 г. са извършени над 156 хиляди хирургични интервенции и то само за уголемяване на гърдите.  В днешната статия ще ви запознаем с видовете корекции на бюста, за кого са подходящи и кога са необходими.

Съществуват най-общо три категории пластични операции, извършвани на гърдите: увеличаване, намаляване и възстановяване /реконструкция/ на гърдите.

Увеличаване  на гърди

През последното десетилетие увеличаването на бюста се превърна в една от най-желаните и чести естетични операции в страната ни. Тази манипулация цели подобряване на външния вид, размера и контура на женските гърди. Представителките на нежния пол се решават да се подложат на тази хирургична интервенция по ред причини: поради малък бюст още по рождение, поради намаляване на обема на гърдите след раждане и кърмене, както и поради провисване на бюста с годините. Други пък желаят да коригират асиметрията в размера на гърдите при наличието на такава.

Увеличаването на гърдите се извършва с импланти,  изработени от биосъвместим материал, представляващ силиконова торбичка с пълнеж с различен физичен и химичен състав.

Според пълнежа, съществуват три вида: със силиконов гел, водно-солеви разтвор и хидрогел. Всички дами, които са се решили да променят формата и размера на гърдите си се интересуват от отговора на въпроса: „Кои гръдни импланти са най-добри?”. На този въпрос ще получите най-точен отговор след консултация с подходящ и квалифициран пластичен хирург. Той ще ви помогне при избора на силиконови импланти и ще ви предостави подробна информация за тяхното съдържание, материал на обвивката, подходящата му форма и размер, съответните производители, периода на възстановяване и най-вече ще ви запознае с възможните рискове и усложнения, както и с предимствата и недостатъците на отделните видове силиконови импланти. Видът и качеството им трябва да се предложи от хирурга, като крайният информиран  избор се прави от пациента.

Според формата си самите силиконови импланти биват два вида – с анатомична форма /капковидна/ и с кръгла форма.

Имплантите с форма на кръг се използват най-вече за корекция на формата на гърдите, при намаляване на обема им и елиминиране на „увисването”, например след загуба на тегло или кърмене. В първия момент гърдите често ни се струват неестествени поради кръглата форма, но с течение на времето, вследствие на гравитацията, мекият гел от кръглите импланти придобива формата на капка, в резултат на което имат доста по-естествен вид. Поставянето им е по-лесно от капковидните импланти, а цената обикновено е по-евтина.

Имплантите с анатомична форма се препоръчват при уголемяването на малки гърди, с цел запазване на естествената им форма. Различават се от кръглите импланти по това, че в долната си част имат по-голям обем и се смята, че анатомично са по-подходящи, тъй като са най-близо до естествената форма на гърдата. Имат обаче и своите недостатъци: по-високата цена, по-сложното им инсталиране, склонност към закръгляне.

Имплантите могат да бъдат поставени под или над гръдния мускул. Разрезът може да бъде направен в подмишница, ареола (областта около зърното) или долната гънка на гърдата. Като цяло увеличаването на гърдите е сравнително проста и минимално инвазивна процедура, с бърз възстановителен период. Важно е да споменем, че имплантите не пречат при последваща бременност и кърмене. Редица медицински изследвания доказват, че не променят биологичните функции на организма, както и не провокират появата на злокачествени образувания.

Все пак уголемяването на бюста е хирургична интервенция и както при всяка операция, така и тук може да се очаква известна несигурност и риск. Потърсете консултация със сертифициран пластичен хирург. Споделете му своите притеснения и се информирайте максимално за процедурата. Прегледайте ползите, рисковете и алтернативите. А след като откриете вашия лекар, в чиито ръце спокойно да се доверите, се насладете на новите си привлекателни и женствени форми.

Намаляване и повдигане на  бюста

Операцията за намаляване на бюста често се използва при жени с големи и тежки гърди, които изпитват значителен дискомфорт, включително болки във врата, болки в гърба и изтръпване или слабост поради теглото им. По време на тази процедура се премахва излишната кожа, мазнини и се променя самата форма на гърдите до по-малки размери. Резултатът след оперативното намаляване на гърдите е по-малък и симетричен на тялото бюст, със запазена чувствителност на зърната и възможност за кърмене, ако се наложи.

За подобряване визията на бюста и придобиване на идеалната му за нас форма, не винаги се налага увеличаване на обема му. При оптимален за физиологията на дадена жена обем, често само корекцията на контура е достатъчна, за да се подобри естетическия вид и форма на бюста. С течение на годините и възрастта еластичността на гърдите се променя. Бременността, кърменето и рязкото намаляване на теглото също често оказват влияние. При някои жени кожата не е достатъчно здрава или еластична, за да поддържа тежестта на гърдите, което води до провисване им. При това състояние, има твърде много кожа в сравнение с тъканта на гърдата. За да я повдигнете, излишната кожа трябва да се отстрани. С повдигането на гръдната тъкан, гърдите застават в по-висока и естетически по-привлекателна позиция. Лифтингът на бюста буквално променя цялостната визия на гърдите, прави ги по-заоблени, по-оформени и с идеални контури.

Реконструкция /възстановяване/ на гърдите

Пластичната операция за възстановяване на гърдата често се извършва при жени, които се подлагат на мастектомия.

Процедурата пресъздава гърдата с желания външен вид, контур и обем. Зърното и ареолата също се възстановяват. Външният вид, контура и обемът на гърдата могат да бъдат възстановени с импланти и ако се налага със собствена тъкан от тялото. Прехвърлянето на перфузирана тъкан се препоръчва, когато кожата е загубила своята еластичност и е намалена перфузията на областта, вследствие на лъчетерапията. Най-често се използва тъкан от долната част на корема, като тази техника води до отлични резултати, тъй като текстурата на кожата е съвместима с гърдата. Втората по популярност техника, е да се използва тъкан от широкия гръден мускул, при която също е необходим силиконов имплант. Тук недостатък е, че се налага корекция на задния ъгъл на подмишницата, която този мускул поддържа.

Съществуват два възможни варианта на реконструкция на гърдата: едномоментна /в една интервенция се премахва злокачественото образование или цялата засегната област и се извършва възстановяване на гърдата/ и отложена /извършва се след мастектомия и определен период от време за възстановяване от операцията/. Кой от вариантите на реконструкция ще бъде предприет зависи от вида и стадия на заболяването, както и от необходимостта от провеждането на допълнително лечение – химиотерапия и лъчетерапия.

Процедурата по възстановяване на гърдата няма известен ефект върху повторната поява на рак и не пречи при наблюдението за появяване на локален рецидив. Въпреки това, ще бъдете инструктирани за редовни прегледи и рутинни последващи срещи за наблюдение. Отново, тук от водещо значение е професионализма, нивото на квалификация и опитът на избрания от вас пластичен хирург. Подходящият специалист ще бъде достатъчно внимателен към вас и изчерпателен за предстоящата ви интервенция, за да снеме напрежението и появилата се тревога свързани с процедурата. 

Надяваме се отделихме достатъчно внимание на тази специална част от тялото на дамите, символ на женственост и красота. Очаквайте ни скоро с още полезна и интересна информация от света на пластичната хирургия. В следващите статии ще ви разкажем за още от най-желаните естетични корекции  – филъри, уголемяване на устни, заличаване на бръчки и много други.

Свързани статии

Ботокс или дермални филъри

Премахване на дълбоки бръчки с ботокс или филъри

Да запазим духа си млад, е една от тайните на вечната младост и зависи единствено …

Разкрасителни процедури за красота

Ето какви процедури за здраве и красота си правят богатите

Чудили ли сте се някога как богатите и известни личности изглеждат толкова перфектно? Истината е, …