Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Какво трябва да знаете, преди да купите часовник онлайн - Luxotica
Водещи новини
Купуване на часовник онлайн

Какво трябва да знаете, преди да купите часовник онлайн

Интернет е прекрасно нещо. Отворен 24 часа в денонощието, 7 дена в седмицата, той е място, където можете да намерите всичко, което искате и когато пожелаете. Включително часовници.

Проблемът е, че в Интернет има толкова много хора и компании, които продават часовници, че е лесно не само да се объркате, а дори да бъдете измамени. С най-различни частни лица и фирми по света е трудно да се определи кой продава легално часовници кой не.

При обикновен търговец на дребно, всичко, което трябва да направите, е да посетите магазина, за да видите какво имат във витрините и какво е състоянието на часовниците, а и ще знаете с кого работите. В Интернет, уеб страниците са направени толкова добре, че е много трудно да различим истинските от фалшивите.

Всъщност, много уебсайтове, които продават часовници, не са оторизирани от марките, които продават. Те успяват да заредят стока от цял ​​свят и самосиндикално я предлагат в мрежата. А понякога дори нямат часовника, който търсите, но след като проявите интерес, ще се опитат да го намерят и да го доставят.

При покупката от такива уебсайтове има съществени проблеми и първия и най-важен е гаранцията. Повечето часовникарски компании предлагат поне две години гаранция, но никоя от фирмите няма да спази гаранцията, ако часовникът е закупен от неоторизиран търговец на дребно. Уебсайтовете се опитват да заобиколят това, като предлагат собствена гаранция, но не се знае дали все още ще работят, когато или ако имате нужда от ремонт на вашия часовник.

Също така е трудно да се определи само от снимките в уебсайта, дали часовниците са истински или фалшиви, тъй като всеки може да вземе оригиналните снимки, например от сайта на Rolex, така че снимките да изглеждат също толкова добре, колкото всички останали.

И така, как можете да избегнете всички тези клопки и потенциални проблеми?

Купувайте само от оторизирани търговци на дребно. Ако откриете онлайн часовника, който искате, на цена, която изглежда твърде добра, за да е истина, има голяма вероятност да не е истински. Трябва да се откажете веднага от всяка онлайн сделка, която предизвиква у вас дори и най-малката сянка на съмнение.

Някои марки часовници не разрешават никакви Интернет продажби, така че ако видите, че някой от тези часовници се продава в Интернет, то със сигурност часовника не е оригинален.

Други марки имат оторизирани търговци на дребно, на които е разрешено да продават онлайн и това ясно ще бъде посочено на сайтовете на търговците на дребно и вероятно на сайта на производителя. Ако се чудите дали продавачът е упълномощен, просто посетете сайта на марката – всички те имат пълни списъци на техните оторизирани търговци.

Вече почти всички производители продават моделите си директно, чрез собствените си електронни магазини, така че такива часовници ще са 100% автентични и ще имат пълна гаранция.

Купуването на часовник директно от производителя или оторизиран дилър има и някои скрити предимства. Със сигурност няма да получите голяма отстъпка, а някои брандове дори забраняват на дилърите да правят отстъпки в цената, но влизате в списък с клиенти, които са канени на най-различни събития, като представяне на нови модели, партита, съвместни проекти с луксозни автомобилни компании или яхти, достъп до оферти и промоции, които са достъпни само за клиенти на компанията.

Повечето брандове не обявяват това официално, за да не дадат възможност на сивия сектор и конкурентите да копират стратегията или маркетинговата им политика, а и защото не всички събития са достъпни за всеки клиент. Но шансовете, когато станете клиент на луксозен бутик или производител на часовници, да започнат да ви канят, няколко пъти годишно, на различни изискани събития е значителен.

Друга полза е възможността за закупуване на нови модели преди официалната им премиера. За някои нови модели има дълъг списък с чакащи, още преди да са пуснати на пазара. Ако сте във маркетинговия списък на производителя, може да получите такъв модел много преди останалите клиенти.

Освен това, при някои търговци, може да получите удължена гаранция от 2 на 3 или на 5 години, което също не е малка екстра.

Направете си услуга и когато купувате часовник онлайн, се доверявайте само на утвърдени компании и техните оторизирани търговци в мрежата. Може да платите малко повече, но ще бъдете спокойни относно покупката си, ще имате достъп до цялата поддръжка от производителя на вашия нов часовник и ще се възползвате от най-доброто, което имат за вас.

Свързани статии

Сравнение на часовници Seiko, Hamilton & Tissot

Три блестящи часовника на добра цена

Да изберете часовник в условията на сегашното изобилие на пазара от марки и модели хич …

8 тайни екстри при купуване на часовник от оторизиран дилър

При закупуване на часовник от оторизирани дилъри и бутици на марките има определени ползи, които …