Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Диамантените усмивки на българската стоматология Деси и Ина Манасиеви - Luxotica
Водещи новини
д-р Христина Манасиева и д-р Десислава Манасиева

Диамантените усмивки на българската стоматология Деси и Ина Манасиеви

Д-р Десислава Манасиева и д-р Христина Манасиева са собственици на дентална клиника Diamond Smile ART&SPA, зъболекари, клинични и консултативни психолози, лектори, преподаватели, писатели, водещи на курсове с авторски програми за личностно развитие, междуличностна комуникация и стратегии за бизнес успех. Имат участия в радиопредавания, семинари и обучения. Завършват Медицински университет София със специалност дентална медицина, където по-късно придобиват и специализации.

www.diamond-smile.net

Членове са на Дружеството по Естетична стоматология. Получават приз от конкурса „Мениджър на дентална практика“ за специален принос на психологичния подход в терапията на пациента. С отличие завършват магистратура по Консултативна и клинична психология към Софийски Университет ”Климент Охридски”. Имат специалност по консултативна психология, както и различни курсове в областта на когнитивно-поведенческата психология, психотерапията и тренинг групите.

Те изнасят лекции и провеждат семинари за успешно и ефективно общуване на  мениджъри, специалисти, членове на екипи, директори, преподаватели, родители, корпоративни клиенти и организации в сферата на  финансите, сигурността и образованието. Разработили са авторска програма за развиване на комуникативни умения и специална серия от техники за усъвършенстване на творческите и интелектуални способности,  за развитие и ефективност на групите в организациите и превръщането им в успешни и работещи мениджърски екипи.

Лектори са на семинари, презентации и обучения за бизнес креативност, управление на времето, овладяването на гъвкав и динамичен стил на мениджмънт, лидерски умения и междуличностни взаимоотношения,  повишаване на екипната съвместимост, развиване на презентационни умения, разгръщане на творческия потенциал, развитие на лични и професионални качества, управление на стреса.

Д-р Десислава Манасиева и д-р Христина Манасиева са мотиватори и водещи на тренинг групи за обучение на бизнес дами: „Тайните на успешната кариера и хармонията в личния живот.“

Имат над 10-годишна индивидуална практика в Кундалини йога и медитация. Поредицата им от курсове и семинари са изключително популярни, обичани и търсени. Тяхното послание се отличава с особена синергия между психологията, модерната медицина, мотивационните практики и техники за медитация.  Повече от 20 години Христина и Десислава Манасиеви следват мисията си да помагат на колкото може повече хора да разберат себе си, да трансформират и излекуват усмивката и живота си, да отворят сърцето си и да овладеят магията на творчеството и любовта.

Кое е уникалното във вашия подход към пациентите и защо „Diamond Smile“ е бутикова дентална клиника?

Нашите пациенти получават не само красивата мечтана усмивка, но и помощ и подкрепа за цялостно емоционално, физическо, ментално, поведенческо и духовно  благополучие. Важен е синергичният подход за комплексно здраве, самочувствие и свободата да изразяваш себе си с щастлива усмивка. И това е нашата богата добавена стойност, да даваме повече, отколкото се очаква от нас.

При нас идват пациенти от цяла България и света и всеки носи своята емоционална болка, травма и страх. При нас заедно с новата бяла усмивка, те получават и съвети, грижи и своя индивидуален ключ към осъзнат живот и вдъхновение за своите мечти и цели. Това е пътят на израстването, личностно развитие и здравословен живот. Ето защо при нас идват пациенти, а си тръгват приятели за цял живот.

Опишете практиката, която управлявате?

Условията на криза са трамплин за креативност, нови идеи и възможности. Време за скок. Преструктуриране, нова нагласа, ново мислене! Промяната е неизбежна. Всичко се променя. Вселената се променя. Променяме се и ние!

Нашият екип избра риска, избра да творим, анализираме и инвестираме. Заложихме на промяната като избор. А най-ценното е, че интегрираме психотерапията и творческия си дух в денталната медицина. Имаме гъвкаво работно време и твърдим, че идеалният график е този с 3-4 пациента на ден.

А в центъра на практиката ни е нашият работодател – Пациентът. Нашите пациенти получават не само красива усмивка, но и възможността да се запознаят с техники и практики за релаксация, за преформулиране на техните проблеми, за позитивна нагласа и емоции, за здраво тяло и свободен дух.

Превръщаме самочувствието и професионализма си на дентални лекари и психолози в хиляди красиви усмивки за нашите пациенти!

Има ли връзка между емоционалните състояния, тревогата, Бърнаут, паническите атаки и стреса със състоянието на зъбите и венците?

Всяко събитие в съзнанието провокира съответстващо събитие в тялото.Стресът не идва отвън. Той е отговор на тялото, реакция на реалните или въображаеми предизвикателствата от живота. Повечето болести, включително и денталните заболявания, са резултат от погрешни нагласи, вярвания и убеждения, които сме изградили за себе си, за света и за другите около нас. Резултат от негативни емоции и невъзможността да овладеем ежедневния стрес на модерния живот. Резултат от приоритети и начин на животдо философията на хранене.

Как се отразява здравословното хранене на оралното здраве и красивата усмивка?

Колкото по-добре се грижим за тялото, толкова по-добре развиваме бистротата на ума. Обръщайте внимание на храните, които консумирате. Има нискоенергийни и високоенергийни храни. Високоенергийни храни са плодовете, зеленчуците, ядките, билките, меда, зехтина. Висококиселинните храни като хляб, захари, тестени изделия, алкохол спадат към най-ниските енергийни нива, отнемат от жизнената енергия и създават условия за дентални и психосоматични заболявания.

Когато средата в тялото е прекомерно киселинна, тя е идеална за развитие на бактерии и гъбички и болестните симптоми не закъсняват. Паралелно се извличат минерали от жизненоважните органи, от костите и зъбите, за да се неутрализират киселините. Така  минералните резерви на тялото от калций, натрий, калий и магнезий могат опасно да намалеят и да причинят увреждане, което да остане незабелязано с години, докато достигне нездравословни нива, причиняващи ацидоза, генерализиран пародонтит, кариеси, пулпити и загуба на зъби.

Могат ли етеричните масла да помогнат за профилактика и лечение на възпалителни процеси в устната кухина?

Най-полезните етерични масла за орална хигиена са етерично масло от мента, мащерка, риган, карамфил, канела, тамян, гераниум, смирна, лимон и чаено дърво, които имат антибактериални, противогъбични, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Те намаляват риска от развитие на кариес, гингивит и други възпалителни заболявания и намаляват болката и отока.         

Как да укрепим имунната система?

Това е процес. Нашата мини програма включва осъзнаване, преформулиране на ограничаващите вярвания, стратегия и действие към мечтите, релаксация, хранителни добавки, витамини, билки, огнено дишане, Кундалини йога и медитация.

Как релаксирате, как се справяте със стреса?

С любими занимания и удоволствия, които ни носят наслада, като четене, рисуване, творческо писане, пътешествия, класическа музика, документални филми, като любимите ни теми са древната история, астрономията и археологията. Друго, което ни зарежда, е да се грижим за цветята в градината ни. Имаме над 200 рози, да не говорим за другите видове цветя!

Как изглеждате толкова млади и красиви и винаги кипите от енергия?

Ние сме вечно търсещи, любопитни и вдъхновени за творчески проекти и нови цели. Предизвикателствата ни мотивират да се разгръщаме и израстваме. Благодарни сме за всичко, което имаме и което сме. Харесваме себе си, живота, който създаваме и хората, на които помагаме и с които си сътрудничим. Обожаваме книгите и сме влюбени в тях. Над 10 години сме отдадени на духовни практики, които ни зареждат с енергия, младост и отключват интуицията ни. Животът е прекрасен!

След първата ви книга „Как заедно да вдъхновим детето“, разбираме, че новата ви книга вече е дадена за печат? Бихте ли споделили повече за нея?

Ценното и интересното в книгата е изключително нестандартната й структура и практическа насоченост. Могъщото й послание е приложимо за всеки, който има смелостта да си поставя цели, страстта да ги следва и волята да ги постигне.

Получавате избрана колекция с повече от 120 уникални практики и над 100 авторски схеми, таблици, фигури и снимки, с които да сътворите мечтите и укрепите здравето си. Практиките са подходящи за всеки, независимо от възрастта или физическата способност. Интелигентна и провокативна, книгата е най-големият подарък, който можете да направите на себе си.

Книгата е първа част от трилогията „Личен мениджмънт“, а книгата „Как заедно да вдъхновим детето“ е логичното й продължение. Практическата програма към съответните части от книгата ще ви научи как творчески да организирате всеки ден от живота си, как да излезете от рутината, как да създадете план за красивите си намерения и мечти, как той да корелира с удоволствията, които планирате, как лесно и непринудено да съчетаете бизнеса и личния живот, как да имате лично свободно време, което да инвестирате в себе си, как да обичате себе си и интимните си партньори, как да развивате печеливш бизнес, как да осъзнаете ограничаващите вярвания за себе си, любовта и парите, как да работите по-малко и да получавате повече, как да спрете да очаквате късмета и да започнете да го създавате.

В сайта на клиника Diamond Smile ART&SPA очаквайте новини за представяне на книгата.

Как успявате да вършите толкова разностранни неща едновременно?

Разнообразието ни вдъхновява и поддържа тръпката в живота. Ние знаем кои са целите и приоритетите ни, имаме ясен фокус и намерение и ги следваме.  Знаем, че ако се провалим с планирането, планираме провала си. Имаме ясна визия за бъдещето, знаем къде отиваме и как да стигнем до там. Когато имаме ясно намерение, ценности и приоритети, онова, което влиза или излиза от живота ни, винаги е за добро и времето категорично го доказва. Осъзнаването на всяка дейност, която вършим, увеличава стойността и ползата за нас. Винаги се чувстваме щастливи от нашата работа и дейности. И сме благодарни!

Каква е вашата рецепта за успех?

Магията за успеха на дентална клиника Diamond Smile ART&SPA е свързана със собственото ни развитие и самоусъвършенстване, което намира отражение в модерната и творческа атмосфера на нашата работа, в комплексен подход към денталното и холистично здраве и в топли и сърдечни отношения с нашите пациенти.

Важно е да вярваме в себе си. И да действаме. Да рисуваме голямата картина и да следваме малките стъпки към нея. Всеки ден. Ние градим нашите мечти и съкровени желания, ние избираме да бъдем по-мъдри, можещи, богати и обичащи, да бъдем по-добри от вчера, да се състезаваме със себе си, не с другите. Всяко предизвикателство е ключ към по-високо стъпало, към нови умения и нови възможности – забавлявайки се!

Когато любовта и умението работят заедно, очаквайте шедьовър!

Свързани статии

Blink by Radi Lazarova - Интервю с модният дизайнер Радосвета Лазарова

Blink by Radi Lazarova – тайните на успеха в българската модна индустрия

Преди броени дни, една от най-обсъжданите модни дизайнерки в България – Радослава Лазарова, бе отличена …

Carol Chan - женско предприемачество

Керъл Чен – вдъхновение за жените в бизнеса

Стартирала с Wraith and Ghost през 2016 г., последвана от Dawn през 2017 г., гамата …