Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Porsche с рекорд на Гинес за най-дълъг дрифт - Luxotica
Водещи новини
Рекорд на Гинес за дрифт с електрически автомобил

Porsche с рекорд на Гинес за най-дълъг дрифт

Ако сте фенове на високите скорости и луксозните коли, то поне веднъж сте се наслаждавали на красотата и мощноста, които едно  Порше може да предложи. И, за да затвърди позииците си като първенец в автомобилостроенето, марката дори постави световен рекорд.

Електрическото Порше Taycan влезе в книгата на Гинес за най-дълъг дрифт, осъществен с електрически автомобил. Световният рекорд беше поставен в Porsche Experience Centre  (PEC) Хокенхаймринг.

Там, инструкторът на Porsche, Денис Ретера, направи 210 обиколки дрифт на 200-метрово кръгово като през цялото време на шофирането, предните гуми на автомобила сочат в същата посока като кривата.

Рекордът е поставен за 55 минути, като през това време експертът изминава общо 42,1 км с електрическото Порше Taycan със задно предаване, което е вече налично за продажба в Китай. Това носи на Ретера световен рекорд за най-дълъг непрекъснат дрифт в електрическа кола. Средната скорост, с която експертът се е движил, е 46 км/ч.

Холандецът, който в момента е главен инструктор в Porsche Experience Center Hockenheimring, е бил състезател в картинг, едноместни състезания и състезания за издръжливост. Въпреки това, той споделя, че му е било трудно и уморително да поддържа фокуса си за цели 210 обиколки. Той споделя, че асфалтът на кръговото, не осигурява еднакво сцепление навсякъде, което прави шофирането още по-предизвикателно.

„Концентрирах се върху управлението на дрифта, чрез кормилното управление – това е по-ефективно от използването на педала на газта и намалява риска от завъртане. “ – споделя Ретера.

В този случай, обаче, не само уменията на шофьора са впечатляващи. Porsche Taycan вече е рекордьор в много други дисциплини: изтощителното 24-часово шофиране за издръжливост, при което са изминати над 3425 км на високоскоростната писта в Нардо; най-доброто време в своя клас от 7:42 минути за изминаване на пистата Нюрбургринг-Нордшлайф или 26-те спринта от стоящ старт до 200 км / ч на летището в Лар. Рекордната статистика на първия изцяло електрически спортен автомобил от Порше е наистина впечатляваща.

Мястото, на което се провежда тестът също заслужава специално внимание. PEC в Хокенхаймринг току-що отпразнува първия си рожден ден: на 13 октомври 2019 г. беше открита площадката от 170 000 квадратни метра, където може да откриете център за обслужване на клиенти, писта, шест зони за трениране на специални умения и офроуд курс.

PEC в Хокенхаймринг е вторият немски център на Порше след този в Лайпциг. Други такива центрове се намират в Атланта, Льо Ман, Лос Анджелис, Шанхай и Силвърстоун. В момента осмият и най-големият PEC се изгражда във Франсиакорта, Италия. Откриването е планирано за средата на 2021 година.

Порше Taycan е страхотен електрически автомобил, който с лекота поставя рекорди. Ако искате да се сдобиете с Порше и се чудите кой модел да изберете, Taycan определено заслужава вашето внимание.

Свързани статии

McLaren Artura - хибриден суперавтомобил

Artura новият супер хибрид от McLaren

Когато става въпрос за супер коли, името McLaren сякаш с лекота се появява в съзнанието …

Бентли преминава под ръководството на Ауди

От тази пролет Bentley е под ръководството на Audi

Пандемията през 2020 повлия на голяма част от бизнесите. Дори огромните компании с многомилионни приходи, …