Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/luxotnf5/public_html/wp-content/themes/sahifa-child/functions.php on line 18
Artura новият супер хибрид от McLaren - Luxotica
Водещи новини
McLaren Artura - хибриден суперавтомобил

Artura новият супер хибрид от McLaren

Когато става въпрос за супер коли, името McLaren сякаш с лекота се появява в съзнанието ни. Мислим си за Формула 1, безумно високи скорости и много лукс. Но вече има нещо ново, с което съвсем скоро ще започнем да свързваме марката – хибридите!

Кой би предположил, че McLaren ще започне да произвежда хибридни супер коли? Е, за чудещите се, хибридите на McLaren вече са факт. След представянето на електрическата хипер кола Speedtail, която вече можем да намерим на американска земя, идва ред на нов модел хибрид от марката, известен с нежното име Artura.

Но не се заблуждавайте, зад нежното име се крие мощен автомобил, който ще впечатли и най-големите автокритици.

Според McLaren, високопроизводителното чудо на колела бележи началото на нова ера и е резултат от половин век новаторско инженерство. Подобно на своя брат и сестра, изцяло новата Artura се захранва от хибридно-електрически задвижващ механизъм и предлага усъвършенствана състезателна пъргавина и тонове мощност. И, разбира се, е много много секси! Ето какво още трябва да знаете за новата супер кола от McLaren.

Двигател, трансмисия, производителност

Artura ще се задвижва от нов хибриден V-6 двигател с би-турбо, който най-вероятно ще надвишава 560 конски сили и 443 нютон метра въртящ момент. Все още не знаем колко допълнителна мощност ще добави електрическият мотор на автомобила.

Въпреки че не е ясно каква ще бъде трансмисията, според източници, първите модели Artura ще бъдат със задно задвижване. Друго важно нещо, което трябва да знаете за модела, е че той ще бъде създаден с новата Carbon Lightweight Architecture (MCLA), за която се твърди, че е по-лека от структурата на предшественика си.

Интериор и комфорт

Когато става въпрос за интериор, очаква се Artura да продължи идеята за интериор на McLaren – функционалността преди модата. Компанията е известна със своя минималистичен дизайн на таблото, който побира в себе си само най-необходимото, без излишни бутони. Воланът също ще бъде без бутони, за да не разсейва шофьора.  

Очакваме също Artura да бъде обурудвана с регулируеми и силно подсилени предни седалки, които осигуряват отлична видимост навън, за да помогнат на водачите да управляват добре колата както на пистата, така и на пътя. колата точно на пътя или пистата. Както може би очаквате, Artura няма да се хвали с багажно пространство, върпреки това, в колата все пак ще има място за малък багаж.

Технологии и свързаност

Щом стане въпрос за технологии, очакваме Artura да бъде обурудвана със сензорен екран, съдържащ в себе си всички необходими функции. Това включва включва Bluetooth свързаност, вградена навигация, сателитно радио SiriusXM и селекция от аудио оборудване. Тези, които искат да поддържат автомобила си възможно най-лек, ще предпочетат стерео с по-малко високоговорители, докато други може да искат да надстроят до по-мощна съраунд звукова система.

Излишно е да казваме, че автомобила ще разполага и с най-съвременен интерфейс, който да съответства на неговата футуристична естетика. McLaren все още не разкрива точна цена за новия суперавтомобил, но потвърди, че ще се бъде някъде между 2020 GT (210 000 долара) и 720S (299 000 долара).

Очаква се Artura да дебютира през първата половина на 2021 г. Очаквайте скоро повече подробности!

Относно Николай Костов

Лайфстайл експерт със страст към луксозните стоки, брандове, дестинации и изживявания. От 16 години следя темата за луксозния стил и начин на живот, а от 2019-та година активно пиша за това. Собственик на CABANA Rooftop Beach Bar, София гайд и www.luxotica.bg

Свързани статии

Бентли преминава под ръководството на Ауди

От тази пролет Bentley е под ръководството на Audi

Пандемията през 2020 повлия на голяма част от бизнесите. Дори огромните компании с многомилионни приходи, …

Продажби на обеци Тифани в Азия

Tiffany с 52% ръст в печалбата, благодарение на Китай и Южна Корея

Тифани, една от най-известните и обичани марки бижута в целия свят, отчита ръст в продажбите …